• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: Panter pakt met hangen en wurgen periodetitel

VEENENDAAL Mooi was het zeker niet wat de Panter liet zien, maar na de slechte wedstrijd tegen Veluwse Boys konden de bloemen toch uitgedeeld worden. Voorafgaand wist de ploeg van Eddy Morren dat het aan één punt genoeg had om de periodetitel te pakken en die werd uiteindelijk met de hakken over de sloot behaald;  1-1. ,,Het gaat vanavond een latertje worden", jubelde aanvoerder Jos van der Wilt na afloop.

 

Jeroen van der Veer

 

De ploeg speelde tegen een zwak Veluwse Boys niet goed en vooral de voorwaartse gaven niet thuis. ,,Als je cijfers moest geven was het twee keer een vier en één keer een vijf", aldus Morren over zijn drie voorwaartse. ,,Uiteindelijk telt de periodetitel, maar ik had hier toch graag met 4-0 gewonnen."

 

Die cijfers konden zeker behaald worden, want vooral in de eerste helft ontbrak het aan geluk. Zo werd twee keer de paal getroffen en moesten de bezoekers twee keer de bal van de lijn halen. ,,Waarvan er één hands was en die andere poging was zeker achter de lijn", aldus Van der Wilt.

 

Pas in de tweede helft viel dan eindelijk het doelpunt, nadat Reggi van den Heuvel vogelvrij kon inkoppen. ,,Dan merk je dat de spanning weg gaat, maar hinken we op twee gedachtes: aanvallen of consolideren. Eigenlijk hebben we nooit echt een beslissing gemaakt."

 

Een beslissing maakte Aron de Kaste wel. Met drie ploeggenoten naast zich, mocht de aanvaller alleen op de keeper af. In plaats van zelf te schieten, zocht hij tevergeefs zijn teamgenoot, waardoor de aanval niets opleverde. ,,Daar kan ik dan best boos om worden", baalde Morren na afloop. Een wissel voor De Kaste volgde en met nog een half uur te spelen drong Veluwse Boys steeds meer aan.

 

Na de rode kaart voor Van der Wilt (twee keer geel) werd Panter met de rug tegen de muur gezet en viel de 1-1 tien minuten voor tijd. Panter hield daarna met hangen en wurgen stand, waardoor de periodetitel werd behaald. ,,Het is nu zaak om zo hoog mogelijk te eindigen", aldus de aanvoerder. ,,Natuurlijk heb je de periode al binnen, maar we willen met vertrouwen de nacompetitie in. Dat kan alleen als je wedstrijden wint."

 

Die woorden klinken bij Morren als muziek in de oren, want de oefenmeester wil precies hetzelfde. ,,De tweede plaats zou mooi zijn. Vanavond gaan we er eerst een feestje van maken en daarna moet de focus op de tweede plaats."