Finaleweken: Panter begint winnend aan nacompetitie

VEENENDAAL Het Veenendaalse Panter is de nacompetitie uitstekend begonnen. In de uitwedstrijd bij en tegen Haarlo wist de ploeg van Eddy Morren een 1-2 overwinning mee naar huis te nemen. ,,Een uitstekende uitgangspositie en wij staan dan ook met één been in de derde klasse."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch keek de ploeg van Morren voor rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na miscommunicatie achterin, kon Haarlo de bal over de Panter-doelman schieten. ,,Onze doelman had niet uit moeten komen, maar... dat is achteraf gepraat."

 

In de tweede helft draaide Panter de stand in enkele minuten om. Gianluca Inzitair, die in de spits stond omdat Dwight Keelder geblesseerd was, en Peter Doornenbal zorgden voor de treffers. ,,We wisten eigenlijk wel dat het goed ging komen", sprak Morren nuchter. ,,We waren voetballend veel beter, alleen wisten we in de eerste helft niet te scoren. Na rust scoren we direct twee keer, waardoor je toch makkelijker gaat voetballen."

 

Vervolgens ging het spel op en neer en kregen beide ploegen enkele mogelijkheden. Toch viel er geen treffer meer te bewonderen, waardoor Panter met een 1-2 voorsprong de return in kan. 

 

Aanstaande zaterdag ontvangt Panter op eigen veld Haarlo. Wint het die partij, of speelt het gelijk, dan mag de ploeg het volgend jaar gaan proberen in de derde klasse en wordt de vierde klasse vaarwel gezegd. ,,Het is een uitstekende uitgangspositie, alleen moeten wij onszelf nog niet rijk rekenen. Desondanks hebben wij uitstekende zaken gedaan en zijn wij nog één duel verwijderd van promotie."