• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: Inspiratieloos GVVV naar finale (video)

VEENENDAAL Het ging uiterst moeizaam, maar het is topklasser GVVV gelukt om zondageersteklasser Hoogland te verslaan in de halve finale van de districtsbeker. Tijdens het weerzien met Hoogland-trainer Peter Visee won de ploeg van Erik Assink met minimaal verschil en daar was dan ook alles mee gezegd. ,,Het hoofd wil nog wel, maar de benen gaan wat moeizamer. Het lijkt alsof we verlangen naar het eind van het seizoen", sprak de trainer na afloop.

 

Jeroen van der Veer

 

Net als tegen JSV Nieuwegein, leek GVVV zich niet op te kunnen laden voor eend duel tegen een lager geklasseerde club. Ook zij acteren in de eerste klasse en ook tegen hen werd er maar met 1-0 gewonnen. Toch was er niemand in het kamp van de thuisploeg die daar lang bij stil stond. In de beker telt maar één ding en door de winst mag het op neutraal terrein aantreden tegen IJsselmeervogels.

De Spakenburgers wonnen dinsdagavond na strafschoppen van buurman DOVO en een finale tegen de Vogels ziet trainer Erik Assink wel zitten: ,,Ik vind het wel mooi dat twee topklassers uiteindelijk de finale staan."

 

Het mooiste moment van de wedstrijd leverde direct een treffer op. Rechtsback Rodny Hofman zag halverwege de eerste helft zijn aanvoerder Simon Brouwer de diepte ingaan en vond de hardwerkende middenvelder met een crosspass. De nummer tien was niet zelfzuchtig en kopte breed op Dennis van Meegdenburg; 1-0.

 

Vervolgens leek GVVV het wel goed te vinden en was het vooral Hoogland dat de bal rond mocht laten gaan. Ondanks het balbezit van de tegenstander, bleef de verdediging relatief eenvoudig overeind. ,,We hebben niets weggeven. Er is geen gevaarlijke redding nodig geweest, alleen hadden zij wel veel te veel balbezit. Uiteindelijk trekken we met slecht voetbal toch die 1-0 over de streep en staan we in de finale", blikte Assink terug.

 

Doordat het seizoen nog een toetje krijgt, kunnen de GVVV-spelers zichzelf toch nog naar een prijs voetballen. Na een moeizaam en zwaar seizoen, hoopt Assink dat zijn spelers zichzelf gaan belonen: ,,Het is een prijs en die moet je nooit laten lopen. Je bent nu zo dicht bij een prijs en ik hoop dat we het nog op kunnen brengen. Toch moeten er eerst nog twee competitiewedstrijden afgewerkt worden, die wij ook niet willen laten lopen."

 

Voor linksback Taoufik Adnane is de bekerfinale een belangrijke wedstrijd. Waar hij na het duel tegen JSV zei dat hij de beker weinig aan vond, beseft hij nu dat er een kans is om een prijs te bemachtigen. Deze wil hij niet alleen voor zichzelf of het team behalen, maar ook zeker voor Joey Snijders. ,,Het seizoen heeft enorm lang geduurd en ik ben er wel klaar mee, eerlijk gezegd. Er is te veel gebeurd, maar we kunnen het toch mooi afsluiten. Althans, wat is mooi in deze situatie. Laten we gewoon die prijs gaan pakken en hem aan aan Joey opdragen."

 

De finale wordt op zaterdag 16 mei gespeeld tegen collega-topklasser IJsselmeervogels. De locatie is nog onbekend.