• foto: Peter van Veen

Finaleweken: 'Ik maak vaak alleen lelijke goals'

VEENENDAAL Twee seizoenen geleden weerhield hij in het vierde elftal nog spitsen van het scoren af, maar inmiddels heeft de 26-jarige Steven Diepeveen zichzelf bij VRC ontpopt tot een ware doelpuntenmachine. De huidige grensrechter van het eerste elftal zag het juist en tipte trainer Pieterkees Bom. Na een proeftraining was iedereen overtuigd en beschikken de Veenendalers weer over een veel scorende spits.

Jeroen van der Veer

De carrière van Diepeveen is een merkwaardig verhaal. Vanaf zijn jeugd is hij actief bij VRC en daar doorliep hij meerdere selectie-elftallen. Soms als rechtsback, zo nu en dan op de nummer tien positie en sporadisch als verdediger. Via de B2 en A2 kwam hij bij de senioren in een vriendenelftal terecht, waar Diepeveen uiteindelijk meerdere seizoenen speelde. ,,Het was nog een aardig niveau ook. Buiten de wedstrijd om was het niet zo serieus, maar vanaf het fluitsignaal was er zo nu en dan echt goed voetbal te zien."

Aan het einde van het seizoen 2012-2013 kwam de grensrechter Gerard van de Haar naar hem toe, herinnert de laatbloeier zich. ,,Of ik niet met de selectie mee wilde trainen. Hij kende mij nog uit de jeugd en wist dat ik een doelpunt kon maken."

Lang nadenken deed Diepeveen niet en op zijn 23ste deed hij mee aan een training van het eerste elftal. ,,Pieterkees Bom heeft mij toen beoordeeld en was tevreden. Vervolgens kwam de vraag of ik het seizoen daarop aan wilde sluiten."

Het aanbod werd met een grote glimlach aangenomen en op zijn 24ste mocht hij eindelijk zijn debuut maken in het eerste elftal. In de bekerwedstrijd tegen Roda'46 was Diepeveen direct trefzeker en sindsdien is de doelpuntenmaker naam gaan maken. ,,Vorig seizoen stond ik spits of rechtsbuiten en scoorde ik elf treffers. Dit seizoen gaat het een stukkie beter."

Ondanks dat hij dit jaar de eerste drie wedstrijd op de bank zat, heeft de 26-jarige al 23 keer met scherp geschoten. En al deze doelpunten kwamen vanaf de schoen, want koppen is niet zijn specialiteit. ,,Ik zit even terug te denken, maar ik kan mij geen kopgoal herinneren."

Met de razendsnelle aanval van VRC is dit ook niet nodig. Samen met Robin Segers en Stefan van Leeuwen vormt het trio een levensgevaarlijke voorhoede, die elkaar makkelijk weet te vinden. ,,Segers lacht mij wel eens uit, omdat ik alleen maar lelijke goals maak. Daarin heeft hij gelijk, want ik hoef ze vaak alleen maar binnen te schuiven."

Waar de teller gaat stoppen, weet niemand. Zijn doelstelling was om net zoveel te scoren als vorig seizoen, maar dat aantal is inmiddels al verdubbeld. ,,We hopen ons te plaatsen voor de nacompetitie, dus hopelijk komen er nog een aantal wedstrijden aan."

Volgend seizoen is Diepeveen wederom de nummer negen van de Veenendalers, want over een vertrek wil hij niet nadenken. ,,De club heeft in mij geïnvesteerd en dan ga ik niet zomaar vertrekken. VRC zit in mijn hart en mijn hele familie voetbalt hier. Het is echt mijn clubje en dat blijft zo."