• GVVV - Spakenburg

  Guido de Boer
 • GVVV - Spakenburg

  Guido de Boer
 • GVVV - Spakenburg

  Guido de Boer
 • GVVV - Spakenburg

  Guido de Boer

Finaleweken: GVVV weerhoudt Spakenburg van beslissingsduel 

VEENENDAAL Op eigen veld is GVVV er in geslaagd om Spakenburg van een mogelijk kampioenschap af te houden. De bezoekers moesten op de slotdag van de competitie winnen en hopen op een misstap van Kozakken Boys, maar die droom werd gedeeltelijk werkelijkheid. Kozakken Boys verloor met 2-0 van Barendrecht, maar doordat GVVV met 3-0 van Spakenburg won, komt er geen beslissingswedstrijd. ,,Wij hebben onze plicht gedaan", aldus aanvoerder Simon Brouwer.

 

Jeroen van der Veer

 

De middenvelder bekende dat er wel wat wraak van vorig seizoen bij zat, maar dat de focus vooral lag op de morele plicht. ,,Wij gaan geen cadeautjes uitdelen en willen altijd winnen. Dat heeft Spakenburg vandaag ook wel gemerkt."

 

Door Brouwer kwam de ploeg op voorsprong en profiteerde het vooral van de lakse instelling van de bezoekers. ,,Bij mijn goal kon ik zelfs nog even naar de wc gaan. Het was eigenlijk lachwekkend dat ik zoveel tijd had om de bal tegen het net te schieten. Dit had ik niet verwacht van een ploeg die nog om de prijzen speelde."

 

Nog voor rust schoot Sherwin Grot de 2-0 tegen de touwen, waarna Spakenburg ongetwijfeld een donderspeech kreeg. Na de thee was de ploeg aanvallend sterker, maar stond het vizier duidelijk niet op scherp. In de slotfase scoorde Fathi Ben Ahmed de 3-0, maar blij was Brouwer daar niet mee.

 

De ingevallen aanvaller kent in Veenendaal een moeilijk seizoen en na zijn treffer maakte Ben Ahmed een obsceen-gebaar naar de bank. ,,Normaal klap je na een treffer voor de doelpuntenmaker, maar toen ik dat zag ben ik direct weer gaan zitten", aldus de toen al gewisselde Simon Brouwer. ,,Verder wil ik er geen woord meer aan vuil maken, want dat is verspeelde energie."

 

Na de overwinning, kan GVVV zich op gaan maken voor de bekerfinale tegen IJsselmeervogels. Dit moet mogelijk gaan gebeuren zonder Brouwer: ,,Ik verdraaide mijn knie en dat ziet er niet best uit. Hopelijk kan ik er bij zijn, want wij willen die beker echt winnen. Als sportman wil je altijd winnen en al helemaal een prijs."