• Peter van Veen

Finaleweken: GVVV schiet zichzelf in de boeken

VEENENDAAL Door de ruime 1-7 overwinning op Genemuiden, heeft GVVV zichzelf in de geschiedenisboeken geschoten. ,,Teammanager Eddy Schoemen zei ons dat dit de grootste overwinning van GVVV in de topklasse was", sprak verdediger Bart Hulsbos na afloop.

 

Jeroen van der Veer

 

Tegen het al gedegradeerde Genemuiden leek GVVV in het begin niet bij de les. De ploeg keek al binnen het kwartier tegen een achterstand aan, maar daarna waren de mannen van trainer Erik Assink wakker. Door twee snelle doelpunten van Sherwin Grot, waarvan één stift van grote schoonheid, boog het de wedstrijd om. ,,Toen was het gedaan met hen. Het leek wel alsof zij er een beetje klaar mee waren."

 

Door Dennis van Meegdenburg kon er met 1-3 gerust worden, waarna Tom Oostinjen ook zijn doelpuntje wist mee te pakken. ,,Daarna zakken wij ook iets in, om vervolgens weer gas bij te geven", analyseerde Hulsbos. ,,We hadden geen medelijden met hen. Dat gebeurt misschien in de vierde klasse, maar niet in de topklasse."

 

Door doelpunten van Rodny Hofman en Sherwin Grot werd de einduitslag 1-7. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Spakenburg. ,,Wij waren blij dat zij in de laatste minuut wisten te scoren, waardoor die wedstrijd nog ergens om gaat."

 

Nadeel daarvan is wel dat Spakenburg op het veld van GVVV nog kans op het kampioenschap kan maken, als Kozakken Boys punten laat liggen. ,,Het is een streekderby, dus die wil je niet verliezen. Wij gaan geen cadeautjes uitdelen en gaan gewoon voor de winst spelen. Er leven geen haatgevoelens doordat zij vorig jaar kampioen werden, want er spelen een hoop bekende van mij", sprak Hulsbos na afloop. ,,Het kan een mooi duel gaan worden, met hopelijk veel publiek."

 

*archieffoto*