• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: GVVV bekert verder na ruime zege op Spakenburg

VEENENDAAL In de achtste finale van de districtsbeker is het GVVV gelukt om Spakenburg uit het toernooi te kegelen. In een aantrekkelijk duel waren de Veenendalers uiteindelijk met 4-1 te sterk, maar was vooral de neutrale toeschouwer de winnaar van de avond. Met veel goals, hoogstandjes en fouten was er genoeg te zien op Sportpark Panhuis. ,,We hebben er een mooie avond van gemaakt", sprak aanvoerder Simon Brouwer trots.

 

Jeroen van der Veer

 

Toch waren er gefronste wenkbrauwen, toen Kees Tol op doelman De Haan mocht aflopen. De Spakenburgse scherpschutter profiteerde na vier minuten van slordigheden in de Veenendaalse verdediging en via de onderkant van de lat kwam de uitploeg al vroeg op voorsprong.

 

Niet alleen GVVV maakte veel fouten, ook de bezoekers konden er wat van. Vooral Nick Tol bleek deze wedstrijd een zwakke schakel in de formatie van Jochem Twisker. De middenvelder stond geposteerd op de rechtsbackpositie en had zijn handen vol aan Sherwin Grot. ,,Waarom zij dat deden, begreep ik zelf ook niet. Wij hebben er wel van geprofiteerd, doordat wij continu over links gingen aanvallen."

 

Pas na tien minuten ging de Spakenburgse storm liggen en kon GVVV gaan denken aan aanvallen. Hierbij werd vooral geprofiteerd van de ruimte achter de verdediging en daarbij speelde Sherwin Grot een belangrijke rol. Na enkele goede mogelijkheden was het de linksbuiten die langs zijn directe tegenstander snelde en koelbloedig raak schoot.

 

Na goede mogelijkheden van Ristic en Van Eck, was het vijf minuten voor rust opnieuw raak. Een goede voorzet van Grot plofte op het hoofd van Simon Brouwer, die de bal achter de doelman wist te knikken. ,,Het ging met mij persoonlijk weer ouderwets", doelend op een mindere periode. ,,Ik hoorde ook de kritiek en dat vond ik terecht. Vandaag kon ik gelukkig weer ouderwets sleuren en dook ik ook regelmatig op in de vijandelijke zestien. Ja, ik kan terugkijken op een prettig duel."

 

Zo spectaculair als de eerste helft was, zo terughoudend was de tweede. Spakenburg was in hun achterhoofd bij de aanstaande derby en GVVV vond het wel prima met de 2-1 voorsprong op zak. ,,We hebben niets weggegeven", zag ook Brouwer. ,,In het veld merkte ik niet dat zij bezig waren met de wedstrijd tegen aartsrivaal IJsselmeervogels, want ook zij hoopten op de volgende ronde."

 

Die hoop werd in de slotfase aan diggelen geschoten door Sherwin Grot, die met twee treffers zijn hattrick compleet maakte. Ondanks dat Grot de gevierde man was met drie treffers, waren er na afloop vooral complimenten voor zijn collega voorin. De jonge Ristic stond in de punt van de aanval en deed dit uitstekend. ,,Hij is gretig en enorm koelbloedig. Helaas kon hij zijn goede optreden niet belonen met een treffer, maar hij heeft vandaag laten zien wat hij kan."

 

Na de zeperd tegen HHC (0-4 verlies), vond Brouwer dat het vertrouwen door deze winstpartij is gegroeid. ,,In de competitie doen wij niet meer mee om de prijzen, maar in de beker wel. Dat kan ons seizoen toch nog een beetje glans geven. In de kwartfinale spelen we straks tegen Nieuwegein, waar de gebroeders Van der Valk spelen. Zij hebben hier de nodige seizoenen gespeeld en dat zal een mooi weerzien gaan worden."