• Jeroen van den Berg

Finaleweken: Goudhaantje doet het opnieuw voor DOVO

VEENENDAAL Na afloop van Breukelen tegen DOVO waren er gemengde gevoelens in het Veenendaalse kamp. Na de 2-0 achterstand knokte het zichzelf terug tot 2-2, maar vergat het de overwinning mee te nemen naar Sportpark Panhuis. ,,Het is daarom nogal dubbel, maar we hebben vandaag wel als team gestreden. Daarnaast hebben we de derde periode nog altijd in eigen hand, al wordt het wel spannender", aldus middenvelder Colin Broers.

 

Jeroen van der Veer

 

Vooral in de eerste helft had DOVO moeite met het thuisteam. De aanvallers van de ploeg van Jeroen Peters konden de bal maar nauwelijks bij zich houden, waardoor aansluiting onmogelijk bleek. In de counter was Breukelen dodelijk en kwam het daardoor ook op een 1-0 voorsprong. Vervolgens kreeg DOVO geen strafschop, waarna de scheidsrechter na een overtreding van Taner Ozbek wel naar de stip wees. ,,En dus stonden we in de eerste helft al met 2-0 achter", baalde Broers.

 

In de tweede helft werd er in een 3-4-3 formatie gespeeld en kreeg DOVO meer grip op de wedstrijd. Na een overtreding op invaller Jan Struijk, mocht goudhaantje Serhat Koç aanleggen vanaf elf meter. Zijn inzet werd gekeerd, maar de spits was snel bij de rebound en kopte daardoor zijn ploeg terug in de wedstrijd.  Het zou het startsein blijken voor een jacht naar de drie punten. ,,Via opnieuw Koç kwamen we op 2-2 en leek dit ook binnen handbereik. Zij kregen ook nog eens rood, maar tegen tien man lukte het ons niet om de belangrijke 2-3 te maken."

 

Met Huizen en Achilles Veen nog op het programma, kan DOVO zich op gaan maken voor een spannend slot van de competitie. ,,En dan hebben we dinsdag ook nog de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Ik denk dat de club de nacompetitie belangrijker vindt, maar ik wil dolgraag van Vogels winnen. Het lijkt mij namelijk schitterend om de mogelijke finale tegen GVVV te kunnen spelen."

 

*De trainer was niet bereikbaar voor commentaar*