• Peter van Veen

Finaleweken: Droom VVA'71 spat uiteen

ACHTERBERG Na het gelijkspel in en tegen Putten is het voor VVA'71-trainer Johan de Man duidelijk geworden dat de titeldroom aan diggelen is. De Achterbergers deden lang mee de titel, maar na het gelijkspel van vorige week tegen stedoco was de hoop al verkleind. ,,Nu spelen we opnieuw gelijk en is het gat van acht punten te groot", baalde De Man. ,,Stedoco is stabieler gebleken."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch is de ploeg nog niet uitgespeeld en is de focus nu gericht op de derde plaats, die recht moet gaan geven op een plek in de nacompetitie. ,,Als Stedoco kampioen wordt, schuift de periode door. Dat besef moeten wij gaan krijgen en daar vol voor gaan."

 

Tegen Putten speelde VVA'71 een goede eerste helft, waarin het al afstand had moeten nemen van de thuisploeg. Kansen werden niet benut, waardoor met 0-0 de rust ingegaan werd. Na de hervatting kon doelman Jaimy Schaap een strafschop van Putten niet keren en moest VVA'71 in de achtervolging.

 

Acht minuten na de 1-0 schoot Ruben Rip op aangeven van Mike Versloot de gelijkmaker tegen de touwen, maar de overwinning werd niet meegenomen naar Achterberg. ,,Met alle respect voor Putten, maar wij hadden hier gewoon moeten winnen. Dat hebben wij nagelaten en dat kunnen wij onszelf aanrekenen. In de tweede helft hebben wij niet ons niveau gehaald en dat kost je vandaag twee punten. We moeten dit puur bij onszelf zoeken."

 

*archieffoto*