• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: DOVO uit beker na strafschoppen (video)

VEENENDAAL Hoofdklasser DOVO gaat dan wel met een opgeheven hoofd uit de beker, maar daar had amper iemand het na afloop van DOVO - IJsselmeervogels over. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarna de Veenendalers verloren met strafschoppen. ,,En dus geen droomfinale tegen GVVV", besefte ook missend strafschoppennemer Roy Bakkenes direct.

 

Jeroen van der Veer

 

Op een ouderwets goed gevuld sportpark Panhuis speelde DOVO tegen de topklasser uit Spakenburg een uitstekende wedstrijd. Het moet gezegd worden; IJsselmeervogels speelde niet zijn beste wedstrijd, maar dit leek de verdienste te zijn van de hoofdklasser. De ploeg van trainer Jeroen Peters vocht voor elke meter en liet vooral in de eerste helft heel goed voetbal zien. ,,We hebben tegen AFC uitstekend gevoetbald en ook vandaag deden we zeker niet onder voor IJsselmeervogels. We moeten dit nu doortrekken in de competitie en dan weet ik zeker dat wij volgend jaar in de topklasse spelen", sprak Bakkenes na afloop.

 

De middenvelder, die opnieuw rechtsback stond, kon na afloop niet genieten van het goede spel. De Amersfoorter miste de tweede strafschop in de serie, waardoor DOVO uiteindelijk uit de beker ligt. ,,De vijf nemers waren zelfverzekerd. Ik ook. Ondanks dat ik in de competitie al eens had gemist, had ik veel vertrouwen. Dat de keeper hem dan pakt, is enorm zuur."

 

Toch had het niet zo ver hoeven komen. In de eerste minuten raakte Vogels de paal, maar daar leek de Peters-brigade niet van geschrokken. Colin Broers, Jan Struijk, Serhat Koç en Bart van Brakel hadden binnen de twintig minuten hun club al op voorsprong kunnen zetten, maar de keeper van de bezoekers bleek in uitstekende vorm.

 

Aan de andere kant was het wel direct raak, nadat linksback Taner Ozbek de bal niet goed weg kon werken. ,,Het foutje werd direct afgestraft, maar we hebben het goed opgepakt en waren gelijk weer gevaarlijk", zag ook Bakkenes.

 

Tien minuten voor rust kon DOVO dan toch juichen. Oud-IJsselmeervogels speler Yannick Cornelisz krulde een vrije trap keurig over de muur. ,,Op zo'n plek is een schot van Cornelisz altijd gevaarlijk. Deze goal zat er goed in."

 

De tweede helft was minder spectaculair, maar door de spanning zaten veel bezoekers toch op het puntje van de stoel. Enkele mogelijkheden werden door DOVO niet benut en ondanks dat IJsselmeervogels wel even aanzette, werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk. ,,Op het eind liepen zij achteruit en vielen wij aan. Dat lijkt mij een mooi compliment."

 

Omdat Mauro Peters in de slotseconde net te kort kwam om de 2-1 te maken, moesten penalty's een winnaar uitwijzen. Aan de kant van DOVO scoorde Serhat Koç, Mauro Peters, Leon Toonen en Rik van der Eerden, maar miste Roy Bakkenes. Doordat de bezoekers alles raak schoten, komt er geen GVVV - DOVO in de finale. ,,Iedereen had daar zo op gehoopt, maar helaas krijgt Veenendaal niet zijn gedroomde finale."