• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: DOVO plaatst zich in slotseconde voor halve finale (video)

VEENENDAAL De ontlading in het DOVO-kamp was enorm toen de thuisploeg tegen AFC eindelijk een strafschop kreeg. Nadat de scheidsrechter in de kwartfinale van de beker tot twee keer toe geen penalty gaf, wees hij in de slotseconde toch naar de stip. Serhat Koç toonde zijn killersinstinct en schoot daarmee DOVO naar de halve finale van de beker. ,,Drie keer is scheepsrecht", sprak hij na afloop opgelucht.

 

Jeroen van der Veer

 

Tegen de zondagtopklasser speelden de Veenendalers een goede wedstrijd. Zo gaf het vanaf de eerste minuut gas en werd de rem maar amper ingedrukt. Hiermee wist AFC, dat op sommige posities gewijzigd was omdat zij de prioriteit bij de competitie hadden, zichtbaar geen raad. Dit zag ook trainer Jeroen Peters: ,,Een geweldige wedstrijd en als we dit kunnen brengen, dan moet je heel trots zijn op wat DOVO op dit moment laat zien."

 

Enige minpuntje aan de wedstrijd was het feit dat DOVO zichzelf vergat te belonen. Met een ouderwetse Yannick Cornelisz op de nummer tien positie en de stofzuiger Luc Kipmulder daarachter, won de thuisploeg continu de strijd op het middenveld. Pogingen van spitsen Serhat Koç en Rik van der Eerden troffen in de eerste vijf minuten geen doel en ook Cornelisz zag zijn inzet na een half uur gekeerd worden. Daarnaast werd ook een 100% strafschop niet gegeven, waardoor DOVO duidelijk niet het geluk mee had.

 

De Amsterdammers hadden amper tot niets in te brengen en hoofdtrainer Stanly Menzo liet zijn onvrede dan ook duidelijk merken: 'Het lijkt wel een kleuterklas. Het lijkt nergens op wat wij hier laten zien', schreeuwde hij dan ook terecht over het veld.

 

Na de rust miste Roy Bakkenes een enorme mogelijkheid en ook Mauro Peters zag zijn kopbal net naast het doel gaan. ,,We hebben vanavond genoeg kansen gehad", sprak Koç met een lach. ,,Als team hebben we AFC weggetikt."

 

De woorden waren niet gelogen, want AFC kwam slechts tien minuten in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft leken de bezoekers iets beter, maar de verdediging van DOVO gaf geen krimp. Na de wissel van Jan Struijk voor Rik van der Eerden kwam er nieuw bloed in de wedstrijd en Struijk had de 1-0 op zijn schoen. Na een mooie aanval, miste de aanvaller echter vanaf twee meter.

 

Nadat Koç tot twee keer toe geen strafschop kreeg, was het in de allerlaatste seconde wel raak. Na een duwfout van AFC, mocht de aanvaller zelf aanleggen. ,,Er zat wel druk op, maar ik schoot hem gelukkig raak", sprak de spits nuchter.

 

Door de overwinning plaatst DOVO zich voor de KNVB beker van volgend seizoen en treft het in de halve finale van de districtsbeker op eigen veld Topklasser IJsselmeervogels. Wint het die, dan treft het mogelijk in de finale aartsrivaal GVVV. Maar of dat sprookje werkelijkheid wordt, is de vraag.