• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: Alleen maar winnaars bij schoolvoetbalfinale

VEENENDAAL Op Koningsdag 2015 was het veld van SV Panter het decor voor de finales van het schoolvoetbal. Ruim duizend man was aandachtig toeschouwer van het goed georganiseerde toernooi, met uiteindelijk Het Baken en De Vuurvlinder als winnaar.

 

Jeroen van der Veer

 

Toch waren er bij de verliezers geen treurende gezichten te zien en werd er enkel en alleen gelachen. Onder een strakblauwe hemel en een zomers lentezonentje liepen de kleinere met een pakje drinken, stonden trotse ouders met een biertje in de hand en waren ook de opa's en oma's de trotse bewonderaars van de kleine helden op het hoofdveld.

 

Meisjesfinale Daar speelden de meisjes van Het Baken tegen De Ceder om na afloop de grote trofee overhandigd te krijgen. Met een klinkende 4-1 overwinning werd deze een prooi voor Het Baken en dat gebeurde onder aanvoering van Romy Vahlkamp ,,Ik heb twee keer gescoord", sprak de aanvoerster na afloop trots. Ondanks dat het achteraf een eenvoudige finale werd, waren de spanningen van te voren enorm. ,,Onze keepster had enkele dagen geleden haar vinger gebroken, waardoor er een speelster op doel stond. Gelukkig ging dat erg goed en kunnen we straks de prijs ophalen", zei de 11-jarige, terwijl op het hoofdveld de jongensfinale bezig was.

 

Ook trainer Peter van der Meulen was zichtbaar trots op zijn meisjes. De gymleraar had het echter wel te doen met het verliezende De Ceder: ,,Verliezen is nooit leuk en daarom vind ik het sneu voor hen. Gelukkig namen ze het sportief op en was het voor iedereen een hele mooie middag."

 

Jongensfinale  Bij de jongensfinale tussen De Vuurvlinder en 't Speelkwartier was Anthony Willemsen de gevierde man. De kleine aanvaller van DOVO D1 bleek niet te stoppen voor de tegenpartij en met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de overwinning. ,,Het ging makkelijker dan gedacht", sprak hij trots. ,,We hadden met z'n allen de spanning onder controle en hebben laten zien dat we veel beter waren. Het was een heerlijke finale."

 

Uit handen van burgemeester Wouter Kolff en sportwethouder Frits Beckerman kregen de meisjes van 't Speelkwartier en de jongens van De Engelenburg de prijs voor 'sportiefste ploeg' overhandigd. Daarna konden de grote, glimmende, bekers van tafel gehaald worden. Eerst kregen de meisjes van Het Baken een high five van de sportwethouder, waarna de beker getoond kon worden aan het massaal toegestroomde publiek.

 

Ook de heren kregen onder de stralende zon positieve woorden van onder andere Wouter Kolff, maar uiteindelijk ging het maar om één ding: de cup met de grote oren. Met veel enthousiasme werd deze vanaf het balkon getoond en leek het even of de winnaar van Champions League in Veenendaal werd gehuldigd. ,,We hebben de uitnodiging voor de regionale finales al ontvangen", sprak gymdocent Van der Meulen trots. Daar moeten zowel de jongens als de meisjes de Veenendaalse eer hooghouden. ,,Daar gaan we natuurlijk ook weer ons best doen", vulde zijn pupil Vahlkamp aan.