• VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen
 • VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen
 • VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen
 • VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen
 • VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen
 • VVOP - VRC

  Foto Rinus van Denderen

Finaleweken: VRC verliest finale van de nacompetitie (video)

VEENENDAAL Het is VRC in de finale van de nacompetitie niet gelukt om de 1-3 achterstand om te buigen naar een overwinning. De ploeg van Pieterkees Bom stond op het veld van VVOP voor een moeilijke opgaven, maar het geloof was voorafgaand aan de wedstrijd groot. Desondanks ging de wedstrijd met 2-0 verloren, waardoor er volgend seizoen wederom in de derde klasse wordt gespeeld. ,,Als je beide duels verliest, verdien je promotie ook niet. Helaas is dat de harde waarheid", aldus aanvoerder Patrick Rebergen.

 

Jeroen van der Veer

 

 

Gedurende het seizoen, ontpopte VRC zich tot doelpuntenmachine en daarom werd er met veel geloof toegewerkt naar de return tegen VVOP. De thuiswedstrijd ging vooral door persoonlijke fouten verloren, waardoor de hoop gevestigd was op de scoringsdrift van de Veenendalers.

 

Toch haperde de machine en werd er in de uitwedstrijd tegen VVOP geen enkel doelpunt gemaakt. Iets wat dit seizoen maar amper tot nooit is voorgekomen. ,,Dit is de eerste wedstrijd dit seizoen, waarin wij niet tot scoren komen. We hebben in een 3-4-3 formatie gespeeld, om zo nog meer druk uit te oefenen. Dit pakte wel aardig uit, alleen is VVOP ook geen kleine jongen. Zij wisten goed om te gaan met de ruimte."

 

In de rust zaten beide ploegen met een 0-0 stand in de kleedkamer en was de hoop gevestigd op een snelle treffer na rust. Dit gebeurde, alleen was dat aan de verkeerde kant. ,,Dan weet je eigenlijk diep van binnen wel dat het klaar is. Een pijnlijk moment", baalde Rebergen.

 

Halverwege de tweede helft viel ook de 0-2, waarna de wedstrijd definitief gelopen was. De ploeg probeerde nog wel een treffer te produceren, maar het zat er geen moment in. ,,Wij hebben vandaag amper tot niets gecreëerd. Eerlijk gezegd liepen wij ook op onze tenen en dat was duidelijk merk- en voelbaar. Wij hebben een schitterend seizoen gehad, boven de vijftig punten gehaald, maar vergeten ons te belonen. Dat is geen straf, want we mogen enorm trots zijn, al wil je een finale altijd winnen."

 

Met de 5-1 nederlaag over twee wedstrijden, speelt VRC volgend seizoen in de derde klasse, waar het mogelijk Veenendaal en Panter treft. Bij die wedstrijden zal Patrick Rebergen niet zijn, want de ervaren middenvelder speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in het shirt van VRC. ,,Na de 0-2 kwam dat besef helemaal. Voor het duel had ik al wel wat spanning, maar na de nekslag, realiseer je het nog meer. Toen het laatste fluitsignaal klonk, heb ik even een momentje voor mijzelf gepakt. Desondanks besef ik het nog niet, dat ik niet meer in het eerste zal spelen."