• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: Emmer stroomt over bij VVA'71

ACHTERBERG Na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Jodan Boys heeft het bij VVA'71 flink gedonderd in de kleedkamer. Onder aanvoering van aanvoerder Chris Bonevacia werden er duidelijke woorden geschreeuwd en was even niet hoorbaar dat er tussen de muren teamgenoten van elkaar zaten: ,,De emmer stroomde duidelijk over en er zijn rake woorden gevallen. Toch moeten we het niet erger maken dan dat het is, ook dit is voetbal", sprak Rogier Gerritsen na afloop.

 

Jeroen van der Veer

 

Dat het niet goed was op het hoofdveld in Achterberg, konden alle bezoekers zien. Waar VVA'71 het gehele seizoen oogstrelend voetbal combineerde met passie en strijd, was hiervan tegen Jodan Boys niets van te zien. Een ploeggenoot over vijf meter aanspelen lukte amper en ook de absolute wil om te willen winnen leek te ontbreken. ,,Er moeten echt spelers naar zichzelf gaan kijken", sprak verdediger Koen Oost duidelijk, zonder daarbij namen te willen noemen.

 

Opvallend detail was wel dat de vertrekkende spelers het mikpunt van kritiek waren. Zo zag doelman Jaimy Schaap er een paar keer niet goed uit en was Jorik van Ruiswijk na afloop zelfs helemaal niet in de kleedkamer te vinden. ,,Schaap heeft ons dit seizoen enorm vaak over het dode punt geholpen, maar vandaag was niet zijn dag. Dat kan gebeuren en dat reken ik hem ook zeker niet aan. Hij weet zelf ook wel dat het niet zijn beste wedstrijd was, dus die kritiek vind ik niet terecht", aldus Oost. ,,Wat ik wel jammer vind, is dat Van Ruiswijk niet aanwezig is in de kleedkamer als we met z'n allen hebben gefaald."

 

Dat de irritaties zo hoog waren, heeft te maken met het feit dat VVA'71 het seizoen in de afgelopen drie wedstrijden lijkt te hebben weggegooid. Na het gelijkspel tegen SteDoCo werd er ook gelijk gespeeld tegen Putten en zaterdagavond ging het op eigen veld onderuit tegen Jodan Boys. ,,Doordat je punten verspeeld, gaan dingen je irriteren. Zaken waarover je eerst niet nadacht, gaan nu een rol spelen", bekent Gerritsen, die doelt op de perikelen rondom de club. ,,Toch blijf ik geloof houden in een goede afloop. Wij staan nu één punt achter op de derde plek, die recht geeft op de nacompetitie. Het is dus nog mogelijk."

 

Tegen Jodan Boys kwam het halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op Gerritsen, schoot de aanvallende middenvelder de strafschop zelf tegen de touwen. ,,Er was toen nog niets aan de hand", vond Oost. ,,Zij leunden achterover en wij waren de bovenliggende partij, zonder daarbij goed te voetballen."

 

Toch werd de ruststand 1-1, door een fout van Denny van Loen. De spits wilde op eigen helft mooi uitverdedigen, maar verspeelde kinderlijk eenvoudig de bal. ,,Die bal moest naar voren, maar hij wilde voetballen. Typisch een spits op eigen helft", knipoogde Gerritsen.

 

Niet lang na rust werd een corner ingekopt, waarbij Schaap niet heerste in zijn eigen vijf meter. Vervolgens lukte het De Man-brigade niet om de rug te rechten, waardoor de 1-2 nederlaag een feit was. ,,We moeten gaan uitstralen dat we bovenin meedraaien. We kunnen misschien wel het beste voetbal uit deze hoofdklasse spelen, maar dan moeten we dat met z'n allen weer gaan doen. Dat gebeurt nu overduidelijk niet en dat is frustrerend. Sommige spelers gaven vandaag duidelijk niet thuis", baalde Oost.

 

De woorden werden beaamt door Gerritsen en volgens hem moet nu écht de knop om. Want het is nog niet beslist, voorspeelt de middenvelder. ,,Voetbal is een rare sport en deze competitie helemaal. Let maar op, het is nog niet gespeeld."