Dossiers

Latjetrap

De Veenendaalse voetbalclubs nemen het elk seizoen tegen elkaar op in een latjetrapcompetitie. Van alle clubs komen voetballers in actie met als doel zoveel mogelijk punten bij elkaar te trappen.

De keuze van

In de online rubriek De keuze van: van VeenendaalseKrant.nl spreken sporters van Veenendaalse clubs zich uit. Aan de hand van niet-alledaagse vragen kiezen ze hun voorkeuren.

De Supporter

In de rubriek De Supporter komen de fanatiekste supporters van sportverenigingen uit Veenendaal aan het woord. De mensen die hun club in weer en wind steunen en geen wedstrijd overslaan. Ken jij iemand die ook goed in deze rubriek past, laat het ons weten.

Finaleweken 2019

De sportredactie van VeenendaalseKrant.nl houdt dit jaar voor de elfde keer de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject dat in de finale fase van het sportseizoen alle beslissingen van Veenendaalse clubs op de voet volgt. In tekst, foto en video. Overal in het land.

Recht om de Hoek

Recht om de Hoek is een advertorial waarin de advocaten van BVD Advocaten in Veenendaal onderwerpen bespreken waar ze in hun werkzaamheden tegenaan lopen. Meer informatie of vragen? Kijk op www.bvd-advocaten.nl of bel. 0318-531799.

Even vragen aan...

Even vragen aan... is een rubriek van de sportredactie van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een uniek inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie. 

Timothy to Tokyo

Karate is op de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 voor het eerst een Olympische sport. Karateka Timothy Petersen uit Veenendaal is vastberaden de Spelen te halen, en daar een medaille te halen. Zijn 'Road to Tokyo' is september 2018 begonnen en VeenendaalseKrant.nl volgt die route op de voet.

Finaleweken 2018

Ook dit voorjaar houdt de sportredactie van VeenendaalseKrant.nl de Van Gent Finaleweken, voor de tiende keer alweer. Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Volg de beslissingen in de Veenendaalse sportwereld op de voet,

Wintercolumn 2017/2018

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Spectrum tijdelijk gesloten

Ineens was daar het bericht. Gebouw Spectrum aan het Kees Stipplein moest per direct dicht vanwege nader onderzoek naar de veiligheid van de vloeren. De gebruikers van het gebouw stonden van de ene op de andere dag buiten en moesten op zoek naar alternatieve locaties.

Helden van Toen

Elke club heeft historie en die historie is gemaakt door personen. Personen die belangrijk waren voor hun club; bestuurlijk, sportief of op ander vlak. In deze rubriek portretteren we die Helden van Toen.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Veenendaal krijgt nieuwe burgemeester

Het is dinsdagmiddag 4 juli 2017 als burgemeester Wouter Kolff openbaar maakt dat hij Veenendaal gaat verlaten. Hij wordt per 13 september 2017 burgemeester van Dordrecht. Kolff is dan bijna vijf jaar burgemeester van Veenendaal geweest.

Goudvissengate

Het was zo'n leuk idee, Veenendaler Hans van Manen zette vorig jaar een aantal vissen uit in de Brouwersgracht. Goudvissen en goudwindes. Maar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besliste anders: de goudvissen moesten uit de gracht gehaald worden.

Finaleweken 2017

Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Ook dit voorjaar staat de sportredactie van VeenendaalseKrant.nl weer extra op scherp tijdens de negende editie van de Van Gent Finaleweken.