Goede competitiestart VZC-zwemmers

07-10-2019, 20:55 | Lezersnieuws | Harry

Het Valleibad in Veenendaal vormde afgelopen zaterdag het decor voor de eerste competitieronde in de Hoofdklasse van het Nederlandse zwemmen. Directe tegenstanders waren PSV uit Eindhoven en ZPC uit Amersfoort. Aan het einde van het vorige seizoen vertrokken een aantal (punten)zwemmers bij VZC om elders in het land te gaan studeren. Desondanks wist de ploeg van VZC zich in de top van Nederland te handhaven.

In eigen huis kwam VZC tot 5681 punten, goed voor een 5e plaats achter The Haque Swimming, PSV, De Dolfijn en ZPC Amersfoort. Een geweldig resultaat omdat al deze clubs, in tegenstelling tot VZC, kunnen beschikken over 50M-baden.

Marjolein Delno schreef vier individuele overwinningen op haar naam. Zij won de 100M wisselslag, de 100M schoolslag, de 50M vrijeslag en de 400M vrije slag. Samen met Silke Holkenborg, Josse Bergman en Femke Spiering werd ook de estafette 4x100M vrije slag gewonnen. Holkenborg werd achter Delno tweede op de 100M wisselslag en de 400M vrijeslag. Spiering werd op de 50M rugslag tweede. Bergman tikte als derde aan op de 100M rugslag. Bridget Vermeer zorgde ook voor twee individuele overwinningen. Zij won de 200M vrijeslag en de 100M schoolslag. Samen met Evica Klok, Noa Ottens en Manon Kooij werd de winst behaald op de 4x200M vrije slag. Ottens zorgde tevens voor een overwinning op de 200M rugslag, terwijl Klok, achter Bridget Vermeer, derde werd op de 100M schoolslag. Achter Ottens werd Robin Vermeer tweede op de 200M rugslag. Elin Ditewig won in een dik persoonlijk record de 50M vrijeslag. Maaike Issard zwom een persoonlijk record op de 100M rugslag en werd daarmee tweede. Ook op de 200M schoolslag werd zij ook al tweede. Voor Charlotte Plomp was er een tweede plaats op de 100M vlinderslag. Kirsten Verhalle veroverde, achter Issard, een derde plaats op de 200M schoolslag. Op de 100M wisselslag zwom Kim Bouman naar een mooie derde plaats.

Door de heren werden veel persoonlijke records gezwommen maar slechts derde plaatsen behaald. Sander Crooijmans tikte als derde aan op de 400M vrijeslag. Dat deed ook Obed Molenaar maar dan op de 50M vrijeslag. Tenslotte werd de estafette 4x100M wisselslag in de samenstelling Sjoerd de Wilt, Tim Seising, Wesley van Elst en Lasse Schrieken ook derde.

Op 3 november krijgt de competitie een vervolg. Dan zijn in Zoetermeer in ronde 2 de directe tegenstanders WVZ en The Haque Swimming.