• Ceder groep 3/4

  Teus
 • Baken groep 5/6

  Teus
 • Burcht groep 7/8

  Teus
 • Klimmuur

  Teus
 • Publiek

  Teus

Drukbezocht derde Davelaarsport schoolhockeytoernooi

16-10-2019, 23:19 | Lezersnieuws | Teus

Woensdag 16 oktober vond het derde Davelaar Sport schoolhockeytoernooi plaats. Na het succes van vorig jaar met 43 teams was het nu weer tijd om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om met de hockeysport kennis te maken.

Veenendaal - Ongeveer 500 leerlingen vonden ook de weg naar de hockeyvelden. Deze leerlingen kwamen van twaalf scholen met wel 68 teams. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen deden er 43 teams mee. Het toernooi wordt speciaal in oktober gehouden, omdat het voorjaar al zo vol zit met toernooien. Er was naast de wedstrijden van alles te doen. Vcompany zorgde voor stormbanen en Outline Travel liet ze tot ongekende hoogte stijgen met hun klimmuur.

Tussendoor werd er ook nog fanatiek gehockeyd onder toeziend oog van wethouder Martijn Beek van sportstad Veenendaal. In de categorie groep 3/4 waren er 18 teams ingeschreven. Bij de groepen 5/6 wel 24. De groepen 7/8 spanden de kroon met wel 26 teams. Bij de groepen 3/4 bereikten De Ceder, de Vuurvlinder en de Schakel de finalepoule. Na een spannende wedstrijden won de Ceder, tweede werd de Schakel en derde de Vuurvlinder.

Bij de categorie groep 5/6 ging de finale tussen Het Baken en het Speelkwartier. Hier won Het Baken. Bij de groepen 7/8 ging de finale onderonsje tussen teams van de Burcht. De Burcht 1 trok aan het langste eind. "We kunnen zo terug kijken op een geslaagd toernooi, dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Al kunnen we niet meer teams kwijt. Hier zullen we binnen de club over moeten brainstormen Natuurlijk hopen we als club ook dat er verschillende spelers van dit toernooi het zo leuk vonden, dat ze de drie proeftrainingen gaan volgen", aldus de organisatie.