• Veense HART Ladies bij restaurant de Vendel

    Alies Ouwerkerk

De Veense HART Ladies klaar voor de start

29-09-2019, 14:38 | Lezersnieuws | Alies

Zaterdag 28 september werden de laatste puntjes op de i gezet. Nog een week en de 11strandentocht gaat van start. De Veense HART Ladies gaan de 20 km lopen van Scheveningen naar Hoek van Holland. Eigenaar van restaurant de Vendel Jan Egbert Bos steunt de Veense HART Ladies hierin en heeft de dames voorzien van een mooi warm jasje voor tijdens de lange strandwandeling.

De Veense HART Ladies zetten zich in voor dit doel omdat er meer aandacht en onderzoek moet komen naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Tegenwoordig sterven er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt niet omdat zij ongezonder leven, want dat is gemiddeld genomen niet zo. Het heeft er wel mee te maken dat de eerste tekenen vaak niet worden herkend.

Pijn op de borst en steken in de bovenarm zijn bij mannen vaak het teken dat er iets mis is, bij vrouwen treden die signalen vaak niet eens op. Vrouwen hebben bijvoorbeeld last van moeheid, kortademigheid bij het sporten of pijn in de schouderbladen. Doordat die signalen veel minder duidelijk zijn, worden ze vaker genegeerd, met alle gevolgen van dien. Daarom meer onderzoek & aandacht!!!