• vlnr Daen Spoor, Gaia Sterre Mirotti, Noa Ottens, Aniek vd Weerd, Evica Klok, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer, Josse Bergman, manon Kooij, Robin Vermeer, Maaike Issard en Lars Verhalle (Op foto ontbreken Sander&Vincent Crooijmans en Femke Spiering)

    Manon vd Kraats

Zwemmers VZC op weg naar nationale en internationale toernooien

10-06-2019, 12:50 | Lezersnieuws | Harry

Topzwemmers maken altijd lange seizoenen. Komende twee weekenden staan Nederlandse Kampioenschappen op het programma. Daarna nog EJK’s en het WK.

Donderdag beginnen in Eindhoven de Nederlandse Junioren- en Jeugdkampioenschappen. Daar is VZC met 15 zwemmers vertegenwoordigd. Voor de tweeling Sander en Vincent Crooijmans is het hun laatste kans om te voldoen aan de richttijden voor het EJK Open Water in Tjechië. Bridget Vermeer heeft al voldaan aan de richttijden en het hangt van het oordeel van de bondscoach af of zij in Tjechië mag starten. Daarnaast behoort Vermeer in haar jaargang tot de favorieten op alle vrije slag-, schoolslag- en wisselslagnummers. Tijdens het NJJK korte baan in december won zij o.a. 6 gouden medailles. Ook in andere categorieën is VZC op o.a. de wisselslag nummers goed vertegenwoordigd. Zo zijn Josse Bergman en Kirsten Verhalle, respectievelijk als eerste en tweede geplaats op de 400M wisselslag bij de jeugd. Bergman en Verhalle gaan zeker op een aantal andere zwemnummers voor finaleplaatsen en dus ook voor de medailles. Aniek van de Weerd maakt zich op om op o.a. de rugslagnummers te gaan vlammen. Maaike Issard heeft o.a. de focus gelegd op het podium op de zware 200M vlinderslag. Op de 200M, 400M en 800M vrijeslag behoort Gaia Sterre Mirotti tot de podiumkandidaten. Ook Evica Klok en Noa Ottens gaan van start op de 400M wisselslag. Ottens zwemt daarnaast nog 200M schoolslag. Debutante Robin Vermeer komt uit op de 200M rugslag. Samen met Manon Kooij komen genoemde zwemsters, in wisselende samenstelling, uit op alle estafettenummers bij zowel de junioren als de jeugd. De meisjes jeugd staan op de estafettes 4x100M en 4x200M vrije slag eerste op de plaatsingslijst.

Naast de broers Crooijmans komen bij de jongens jeugd Daen Spoor en Lars Verhalle aan de start op het NJJK. Spoor richt zijn pijlen vooral op de schoolslagnummers en Verhalle is er alles aan gelegen om o.a. op de 200M wisselslag zijn kandidatuur te tonen voor het EJK in het volgende seizoen.

Naast de 14 junioren- en jeugdzwemmers gaat ook Femke Spiering tijdens het NJJK van start. Spiering is al verzekerd van een ticket voor het EJK in Kazan (Rusland) deze zomer. Daar zal zij sowieso gaan starten op de 200M vlinderslag. Aankomend weekeinde heeft zij kansen, om tussen de jeugdzwemmers op andere nummers, te voldoen aan richttijden voor dat EJK. 

Van 21 t/m 23 juni wordt in Amersfoort het Open Nederlands Kampioenschap voor senioren gehouden.