• Peter Goedhart (Eyeview Systems) neemt het systeem in gebruik

    Sportservice Veenendaal

Zwembad De Vallei neemt drenkelingendetectiesysteem in gebruik

15-06-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Sportservice Veenendaal

Zwembad De Vallei stelt veel in het werk voor een veilig zwembad. Op donderdag 15 juni heeft het zwembad een drenkelingendetectiesysteem in gebruik genomen.

Dit systeem geeft een alarmsignaal als een drenkeling langer dan 10 seconden op de bodem van het zwembad ligt. Het alarm gaat af door middel van een akoestisch signaal op de zwemzaal. Door het in gebruik nemen van dit systeem kan de toezichthouder nog sneller regeren op een mogelijke verdrinkingssituatie. Alle medewerkers zijn getraind om te werken met het systeem.

Wedstrijdbad

De duikkuil van het wedstrijdbad is sinds 2006 al voorzien van 4 onderwatercamera's voor drenkelingendetectie. Door de uitbreiding van dit systeem met 16 bovenwatercamera's is het volledige wedstrijdbad voorzien van drenkelingendetectie.

Lifeguard training

Naast het in gebruik nemen van het drenkelingendetectiesysteem hebben alle toezichthouders van zwembad De Vallei in aanloop naar het drukke zomerseizoen een lifeguardtraining van de KNBRD gevolgd. Een zwemtest was een onderdeel van de training.

Het detectiesysteem en het trainen van de medewerkers zijn maatregelen die aangeven dat er nauw wordt toegezien op de veiligheid van de bezoekers.

Wilt u meer weten over het drenkelingendetectiesysteem? Kijk dan op www.eyeviewsystems.nl.