• Galloway runderen spotten vanaf de boot

    Stichting Rijnoevervaarten

Zaterdag 8 september Open Monumentendag gratis varen met de Blauwe Berver

13-08-2018, 15:12 | Lezersnieuws | Jan

ZATERDAG 8 SEPTEMBER GRATIS RIJNOEVERVAART MET SAFARISCHIP DE BLAUWE BEVER

Een onderwerp dat aansluit bij de Europese geschiedenis is de langs Amerongen meanderende rivier de Rijn, meer precies de Neder-Rijn. De Rijn is voor Amerongen de oudste verbinding met Europa, een communicatie- en transportader met een lange geschiedenis. Zie hierover ook het separate Themaboekje van Open Monumentendag dat u bij de afvaart ontvangt.

Op zaterdag 8 september kunt u een gratis vaartocht met toelichting maken met safarischip de Blauwe Bever. Uzelf vooraf aanmelden hiervoor is absoluut noodzakelijk, dit doet u op de site van Utrechts Landschap: www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/66243.
Er zijn 3 afvaarten. Maximum aantal deelnemers per afvaart is 50 personen.

Toegang tot de Blauwe Bever krijgt u alleen op vertoon van een bewijs van aanmelding. Voor vertrek naar de boot meldt u zich bij het Infocentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Voor vervoer van de Veenseweg naar de Blauwe Bever wordt gezorgd en ook dit is gratis. U kunt parkeren op de Burgwal in Amerongen.

Vertrektijden vervoer van het infocentrum naar de aanlegsteiger: 10.30 uur, 12.30 en 14.15 uur. Honden zijn niet toegestaan.
Afvaarten Blauwe Bever vanaf de aanlegsteiger in Elst: 11.00 uur tot 12.15 uur, 13.00 uur tot 14.15 uur en 14.45 uur tot 16.00 uur.

Let op! U kunt niet direct bij de Blauwe Bever opstappen, maar alleen via het Infocentrum aan de Veenseweg.
Voor vervoer terug naar het Infocentrum wordt ook gezorgd. Deze vaart wordt u aangeboden door de Stichting Open Monumentendag Amerongen in samenwerking met Utrechts Landschap/Amerongse Bos.

Inlichtingen evt. bij Arie van Barneveld 06 49631408