• Justin Hermsen de nieuwe Youth Pride Ambassadeur 2019

    Justin Hermsen via telefoon

youth pride ambassadeur 2019

11-02-2019, 14:14 | Lezersnieuws | Roderic

Justin Hermsen, 16 jaar, uit Rhenen en leerling op het Rembrandt College in Veenendaal is gisteren in Amsterdam tijdens een ceremonie van Pride Amsterdam uitgeroepen tot de nieuwe Youth Pride Ambassadeur 2019. "Toen mijn naam werd genoemd geloofde ik het eerst niet, maar ik ben zo blij! Ik wil ook iedereen bedanken voor hun stem en alle lieve berichten en steun die ik heb mogen ontvangen" Justin heeft de afgelopen weken veel aan zijn promotie gedaan en op meerdere manieren zijn boodschap onder de aandacht gebracht. "Nadat deze krant een artikel had geplaatst werd ik gebeld door het AD en mocht ik bij MidlandFM langs komen voor een intervieuw."  Dit was ook een van de redenen dat de organisatie van Pride Amsterdam voor Justin hebben gekozen. 

"Ik heb dan misschien niet de meeste stemmen, maar mijn boodschap is duidelijk. Het stemmen op de kandidaten was een van de manieren om te winnen, daarnaast was presentatie, boodschap en inzet ook belangrijk. Ook al was ik niet de nieuwe ambassadeur geworden was ik me blijven inzetten voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Als voorzitter van het GSA, een organisatie binnen de school die een veilige thuishaven vormt voor leerlingen die het moeilijk hebben met de ontdekking en acceptatie van zichzelf, ben ik daar al druk mee bezig. Dat ik dit nu landelijk mag gaan doen is natuurlijk helemaal gaaf!" Op de vraag wat Justin nu gaat doen. "Dinsdag een gesprek bij de gemeente. En dan nog diverse intervieuws. Gelukkig helpt de organisatie van de Pride hier goed mee en natuurlijk mijn schoolwerk gaat ook gewoon door."  

Justin is niet de enige Pride Ambassadeur. Dit jaar is hij in het goede gezellschap van de volgende ambassadeurs; Ellie Lust, Jeffrey Wammes, Raymond Timmer, Victoria False, Dinah de Riquet-Bons en Amber Vinyard.