Yoga en Slaap

22-09-2018, 15:10 | Lezersnieuws | Jet

Hardnekkige slaapproblemen bij jou straks verleden tijd?

Ben jij verpleegkundige, verzorgende of helpende en heb je regelmatig slaapproblemen door stress en overbelasting op het werk of thuis? Wil je hier iets aan doen? Volg dan bij mij een yoga- oefenprogramma dat een gezonde slaap bevordert. Gedurende negen weken doorloop je een oefenprogramma van yogalessen en thuisoefeningen. 

Wat houdt het in?
Als je meedoet volg je bij mij zes yogalessen. Deze zullen worden gegeven in De Brink in Bennekom. De lesdata zijn: dinsdag 13 november, donderdag 22 november, dinsdag 4 december, donderdag 20 december, dinsdag 8 januari, donderdag 17 januari. De lessen beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.15 uur. Na elke les ontvang je een filmpje met instructies om thuis te oefenen. Het oefenprogramma duurt maximaal 20 minuten per dag. De oefeningen zijn vooral gericht op bewustwording, ademhaling en ontspanning. We meten de resultaten later door middel van een vragenlijst die je bij aanvang en aan het eind invult. Het programma is speciaal opgezet voor verpleegkundigen en verzorgenden. Het onderzoek heb ik ontwikkeld als eindopdracht voor mijn opleiding als yogadocent bij Samsara in Bunnik. Mijn interesse gaat uit naar dit onderwerp omdat ik zelf verpleegkundige ben en gemerkt heb dat het dagelijks doen van een aantal oefeningen echt helpt om beter te slapen.

Waarom dit oefenprogramma?
Slaapproblemen hebben veel verschillende oorzaken. Vaak spelen meerdere factoren bij elkaar een rol. Stress is een veel voorkomende oorzaak. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vaak last van klachten ten gevolge van onregelmatig werk en overbelasting, zowel fysiek als mentaal. Er ontstaan problemen als slecht slapen, nek- en schouderklachten en piekeren. Het dagelijks doen van yogaoefeningen zorgt in veel gevallen voor vermindering van deze klachten, geven ontspanning en een verbetering van de nachtrust! Graag wil ik jou dit ook laten ervaren!

 

Kosten
Er wordt een vergoeding gevraagd van 40 euro voor het volgen van het gehele programma.

Ook interesse? 
Neem dan contact met mij op voor meer informatie. Mijn mailadres is jetvanvugt@outlook.com