• Foto: Martijn Pranger Fotografie

  • Foto: Martijn Pranger Fotografie

  • Foto: Martijn Pranger Fotografie

  • Foto: Martijn Pranger Fotografie

  • Foto: Martijn Pranger Fotografie

Winters concert in 'Frozen' sferen

17-01-2016, 00:01 | Lezersnieuws | Ons Genoegen Renswoude

"Voor een winters nieuwjaarsconcert hoeft u echt niet naar Wenen of Amsterdam, u kunt gewoon terecht in Renswoude", aldus Erwin Veldhuizen, voorzitter van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude. Hij opende hiermee het 'Frozen'-concert van het beginners- en leerlingenorkest van harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude.

Het winterconcert is inmiddels een traditie geworden. "Het is dan ook fantastisch om te zien dat er dit jaar opnieuw meer mensen zijn komen luisteren dan vorig jaar", zei Veldhuizen voor een volle zaal. De bezoekers kwamen luisteren naar het themaconcert van het beginners- en leerlingenorkest. Veldhuizen: "Alles staat deze avond in het teken van de Disney-film Frozen. Deze animatiefilm was een groot succes en we hopen dat deze avond net zo succesvol zal zijn."

Winsterse muziek

Het beginnersorkest trad als eerste op. Ze liet het publiek horen dat ook als je nog niet zo lang op een instrument les hebt, je al prima in een orkest kunt spelen. De muzikale leiding was in handen van Harry Weijkamp. Het orkest speelde onder andere een vrolijke wintermars en een stuk over een fietser in het koude Moskou.

Na de pauze, waarin de bezoekers genoten van winterse 'blauwe' drankjes, was het de beurt aan het leerlingenorkest. Hierin spelen muzikanten die hun A-diploma gehaald hebben. Zij speelden muziekwerken passend bij het thema, zoals 'Three Cool Dances' en 'Cloudy Winterstorm'. Het klapstuk en tevens de afsluiter van de avond was de muziek van de film 'Frozen'. Het publiek reageerde enthousiast en beloonde alle muzikanten met uitbundig applaus.

Ervaring

Het leerlingenorkest is een samenstelling van leerlingen van harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude en leerlingen van muziekvereniging Caecilia Scherpenzeel. Het orkest treedt een aantal keer per jaar op om ervaring op te doen. Kijk voor meer informatie op www.onsgenoegen.org.