• Andrew Garfield in Breathe

    Filmdepot

Weg Van Jou en Breathe in Veenendaal

16-07-2018, 12:38 | Lezersnieuws | Sjoerd

Haal de kleedjes en klapstoeltjes maar tevoorschijn want aanstaande vrijdag trapt Filmhuis Veenendaal de serie buitenfilms af met de Nederlandse film Weg Van Jou. Dit is dan de eerste van de zes buitenfilms die de komende weken op het Stadsstrand vertoond gaan worden. In zaal Spectrum vertoont het Filmhuis de film Breathe; een indrukwekkend en waargebeurd verhaal over het leven van de verlamde Cavendish.

De knappe en vrolijke Robin Cavendish heeft het leven helemaal voor elkaar als hij plots verlamd raakt als gevolg van polio. Cavendish raakt in een depressie, maar dankzij de aanmoediging van zijn prachtige vrouw, krijgt hij weer lichte hoop. Tegen alle adviezen in besluiten ze uit het ziekenhuis te vluchten en naar hun oude landhuis te gaan. Eenmaal thuis bedenken ze samen allerlei manieren om nog alles uit het leven te halen. Tenminste, alles wat er nog in zit.

Na zijn successen in films als Silence en Hacksaw Ridge vertolkt Andrew Garfield nu de rol van de charmante Cavendish. Andy Serkis (bekend van Lord of The Rings) maakt met deze film zijn debuut als regisseur.

Weg Van Jou draait op vrijdag om 22.15 uur op het Stadsstrand. Toegang is gratis; reserveren is niet mogelijk. Breathe is op zaterdag 21 juli om 20.00 uur te zien in zaal Spectrum. Kaartjes zijn online te bestellen op www.filmhuisveenendaal.nl