VZC-zwemmers verslaan landskampioen PSV

14-01-2019, 21:56 | Lezersnieuws | Harry

Afgelopen weekeinde zwommen verenigingen in het hele land in competitieverband. De VZC-zwemmers reisden naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven om het op te nemen tegen landskampioen PSV en vice-kampioen De Dolfijn. Vorig seizoen eindigde VZC achter beide ploegen als derde.

In de eerste ronde eindigde VZC als derde achter The Haque Swimming en De Dolfijn. PSV werd in die eerste ronde vierde.

In Eindhoven ging de zwemstrijd gelijk op. Toen aan het einde van de wedstrijd de punten geteld konden worden bleek dat VZC als tweede was geëindigd. VZC scoorde 6220 punten. De Dolfijn had 37 punten minder nodig en werd eerste. Landskampioen PSV scoorde 6240 punten. Aan het einde van het weekeinde bleek dat ook The Haque Swimming niet aan de puntenaantallen van De Dolfijn en VZC kon tippen. De club uit Den Haag scoorde 6244 punten en werd vijfde.

In de tussenstand is voor VZC niets gewijzigd. De derde plaats is alleen maar steviger in handen gekomen. The Haque Swimming blijft de lijst aanvoeren, gevolgd door de Dolfijn en dus VZC.

Het hoge niveau van de wedstrijd zorgde voor veel persoonlijke records.

Marjolein Delno won 3 van de 4 door haar gezwommen persoonlijke nummers. Op de 400M wisselslag bleef zij clubgenote Femke Spiering nipt voor. Daarnaast won Delno de 50M schoolslag en 200M vrijeslag. Spiering won weer nipt van Delno op de 100M vlinderslag en werd derde op de 200M vrijeslag. Clubgenote Silke Molendijk werd op die 100M vlinderslag derde. Silke Holkenborg won de 400M vrijeslag en Gaia Sterre Mirotti werd op die afstand tweede. Holkenborg werd ook nog een keer tweede op de 100M schoolslag. In haar kielzog tikte Eelke van Ballegooijen als derde aan.

Daen Spoor en Vincent Crooijmans werden respectievelijk eerste en tweede op de 100M schoolslag. Crooijmans won daarnaast de 400M vrijeslag.De twee hoogste ereplaatsen werden voor VZC ook ingenomen door Josse Bergman en Aniek van de Weerd op de 200M rugslag en Elin Diteweg en Vera van de Meer op de 50M schoolslag. Obed Molenaar werd op die afstand derde bij de jongens. Vera van de Meer werd ook nog derde op de 100M rugslag. Op die afstand moest zij haar clubgenoten, winnares Noa Ottens en Robin Vermeer voor laten gaan.

Bridget Vermeer won twee keer en wel op de 200M wisselslag en 100M vrijeslag. Kirsten Verhalle wist beslag te leggen op de tweede plaats op de 100M vlinderslag. Een derde plaats op de 200M rugslag was voor Bram Schaafsma.