• VZC zwemmers op NJJK

    HD
  • Zilveren estafetteteam 4x100M wisselslag meisjes jeugd met vlnr Bridget Vermeer, Josse Bergman, Kirsten Verhalle en Maaike Issard

    HD

VZC zwemmers succesvol op Nederlands kampioenschap

17-06-2019, 22:17 | Lezersnieuws | Harry

Na bijna 4 dagen Nederlandse kampioenschappen voor junioren- en jeugdzwemmers stond de medailleteller voor VZC op 6 keer goud, 11 keer zilver en 2 keer brons.

De meeste medailles werden gewonnen door de junior Bridget Vermeer. Zij veroverde goud op de 200M vrije slag, de 100M en 200M schoolslag. Daarnaast won zij zilver op de 50M schoolslag en de 200M en 400M wisselslag. Op de eerste dag van het toernooi won zij met overmacht ook de 400M vrijeslag maar werd zij na afloop van de race gediskwalificeerd omdat zij bewogen zou hebben bij de start.

Gouden plakken waren er ook voor Kirsten Verhalle op de 400M wisselslag bij de meisjes jeugd en het meisjes jeugd estafetteteam. Maaike Issard greep op 0.09 seconde net naast het brons op die afstand.

Op de tweede dag van het toernooi wonnen Gaia Sterre Mirotti, Maaike Issard, Josse Bergman en Kirsten Verhalle het goud op de 4x100M vrijeslag. Als enige team bleef het kwartet onder de 4 minuten. Op de 4x200M vrijeslag, waarin Issard vervangen werd door Vermeer werd eveneens het goud veroverd. Op de laatste dag van het toernooi wonnen Bergman, Vermeer, Issard en Verhalle ook nog zilver op de 4x100M wisselslag.

Individueel zilveren medailles waren er voor Mirotti op de 400M en 800M vrijeslag en Josse Bergman op de 200M rugslag, beiden bij de meisjes jeugd. Op de 100M rugslag bleef B ergman slechts 0.01 seconde van het brons verwijderd.

Bij de jongens jeugd werden de medailles voor VZC gewonnen door Lars Verhalle, Sander en Vincent Crooijmans. Verhalle kreeg de zilveren medaille omgehangen voor zijn prestaties op de 200M en 400M wisselslag. Sander werd tweede op de 400M vrije slag en derde op de 200M vrije slag. Tweelingbroer Vincent werd derde op 400M vrije slag en tweede op de 200M vrije slag. 

Finaleplaatsen en/of top tien klasseringen waren er verder voor Daen Spoor, Evica Klok, Aniek van de Weerd en Noa Ottens. Debutante Robin Vermeer zwom een zeer verdienstelijke 200M rugslag. Ottens en Vermeer gingen samen Klok en Manon Kooij ook nog van start op drie estafetteonderdelen bij de meisjes junioren. Op de 4x200M vrije slag behaalde dat team de hoogste klassering, een vierde plaats.

Komend weekeinde vinden in Amersfoort het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen plaats. Naast een aantal senioren zwemmers van VZC komen daar ook alle genoemde jeugdzwemmers en junior Vermeer aan de start.