• De bijna voltallige NJJK en ONK ploeg van VZC zwemmen

    HD

VZC zwemmers maken zich op voor Nederlandse Kampioenschappen

11-06-2018, 22:56 | Lezersnieuws | Harry

Een groep van 16 VZC-zwemmers neemt aankomende donderdag t/m zondag deel aan het Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschap zwemmen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Onder hen zijn veel kanshebbers voor individuele podiumplaatsen. Ook de estafetteploegen bij de jongens jeugd en de meisjes junioren én jeugd hebben het podium in het vizier.

De tweeling Sander en Vincent Crooijmans, die recentelijk door de bondscoach geselecteerd voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Open Water in Malta, komen uit op de vrijeslag en wisselslag afstanden.

Thom Delno en Sten Postma zullen o.a. tegen elkaar gaan strijden om de medailles op de schoolslag nummers.

Lars Verhalle neemt het op tegen zijn leeftijdsgenoten op vooral de 50M, 100M en wisselslag nummers.

Bij de meisjes zal Femke Spiering o.a. haar titel op de 200M vlinderslag gaan verdedigen. Daarnaast komt zij uit op de andere vlinderslag-, een aantal vrijeslag- en wisselslagnummers. Gaia Sterre Mirotti moet het vooral op de langere vrijeslag afstanden gaan doen. Zij wil zich via de 400M of de 800M vrijeslag kwalificeren voor het Europese Jeugd Olympisch Festival.

De jongste VZC-deelneemster, Bridget Vermeer, gaat met haar leeftijdsgenoten vooral de strijd aan om de medailles op de 400M vrijeslag, alle schoolslag- en wisselslagnummers.

De ploeg wordt bij de jongens gecompleteerd met Brent Günther, Daen Spoor en Bram Schaafsma. Günther doet mee aan de 50M vlinderslag. Spoor komt o.a. uit op de schoolslagnummers en de 200M wisselslag. Schaafsma zal gaan starten op een aantal vrijeslag- en rugcrawlnummers. Samen met de broers Crooijmans, Delno, Postma en Verhalle completeren zij de estafettes bij de jongens jeugd.

Bij de meisjes is niet uitgesloten dat Josse Bergman, Kirsten Verhalle, en Aniek van de Weerd voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Bergman en Verhalle komen op zwemnummers in verschillende slagen uit. Van de Weerd richt zich vooral op de rugslag. Lotus van Geemen vormt samen met Spiering, Mirotti en Bergman de estafettes bij de meisjes jeugd. Evica Klok vult de estafettes bij de meisjes junioren aan. Zij zwemt dan samen met Verhalle, Vermeer en van de Weerd.

Veel van bovengenoemde zwemmers nemen een weekeind later ook deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor senioren in Amersfoort. Daar komen voor VZC o.a. aan de start Marjolein Delno, geselecteerd voor de EK in Glasgow en Silke Holkenborg, geselecteerd voor de EJK in Helsinki.