VZC-zwemmers gaan strijd aan om landskampioenschap

24-03-2019, 21:21 | Lezersnieuws | Harry

Afgelopen zaterdag werd in het Valleibad de vierde en laatste voorronde van de KNZB-Hoofdcompetitie gezwommen. Het gelukte VZC om, achter de “grootmachten” The Haque Swimming, De Dolfijn en PSV, de vierde positie in het klassement vast te houden. Na een derde, tweede en zevende plaats in de eerste drie rondes, behaalden VZC in deze ronde, met 4895 punten een 6e plaats. De verschillen waren erg klein in deze ronde. Nummer drie ZPC Amersfoort en nummer vier PSV scoorden slechts 10 punten (seconden) minder. De vierde positie in het klassement kwam daardoor niet in gevaar. 

De acht beste clubs nemen het op 20 april in Amsterdam tegen elkaar op in de finale. Alle verenigingen beginnen dan weer op 0 en de snelste club mag zich na afloop Nederlands kampioen noemen. VZC is daar dan ook van de partij.

VZC moest het afgelopen zaterdag zonder de internationals Marjolein Delno, Silke Holkenborg en de broers Sander en Vincent Crooijmans doen. Delno nam deel aan een internationale wedstrijd in het Franse Marseille, waar zij o.a. op 200M vrije slag een derde plaats behaalde achter Femke Heemskerk maar voor de Hongaarse “Iron lady” en alleskunner Katinka Hoszu. Holkenborg en de broers Crooijmans hadden andere zwemverplichtingen.

Desondanks wist VZC de directe tegenstanders The Haque Swimming en WVZ goed partij te bieden.

In Veenendaal waren er dubbele overwinningen voor Josse Bergman, Elin Diteweg en Lars Verhalle. Bergman won de 200M schoolslag en 100M rugslag. Diteweg was de snelste op de 50M vlinderslag en 100M vrije slag. Verhalle pakte de winst op de 200M rugslag en 100M vrije slag. 

Verder waren er overwinningen voor Bridget Vermeer op de 400M vrijeslag, Silke Molendijk op de 200M wisselslag, Femke Spiering op de 200M vlinderslag, Aniek van de Weerd op de 200M rugslag, Niek Issard op de 100M vrijeslag en Obed Molenaar op de 50M vlinderslag. 

Vermeer, Spiering, en Molendijk werden allen nog een keer tweede op respectievelijk de 100M schoolslag, 50M vrije slag en 200M vlinderslag. Spiering werd tevens derde op de 100M rugslag. Maaike Issard tikte op zowel de 200M schoolslag als de 100M rugslag als tweede aan. Gaia Sterre Mirotti werd tweede op de 100M vrije slag en derde op de 200M rugslag.

Aan het einde van de wedstrijd veroverde de estafetteploeg 8x50M vrije slag van VZC een tweede plaats.