• Marjolein delno

  Kees Jan van Overbeeke
 • Marjolein Delno wint 200M wisselslag tijdens Swim Cup Den Haag

  Kees Jan van Overbeek
 • Thom Delno tijdens 200M schoolslag

  Kees Jan van Overbeeke
 • Sander (links) en Vincent (rechts) Crooijmans winnen zilver en brons tijdens NK 5 km

  Kees Jan van Overbeeke

VZC zwemmers exceleren tijdens Swim Cups en maken zich op voor competitiefinale

16-04-2018, 21:56 | Lezersnieuws | HJ

De afgelopen weekenden werden in Den Haag en Eindhoven twee internationale Swim Cup’s gehouden.

VZC was met een groot aantal zwemmers en zwemsters vertegenwoordigd. Tijdens die Swim Cups waren er tickets en nominaties voor een aantal Europese (jeugd) toernooien te verdienen. Het lukte Silke Holkenborg in Den Haag om op de 200M vrijeslag al aan de richttijd voor de Europese Jeugdkampioenschappen in Helsinki te voldoen.

De tweeling Sander en Vincent Crooijmans werden door hun prestaties op zowel de 200M, 400M als 800M vrijeslag genomineerd voor het Europese Jeugdkampioenschappen Open Water, deze zomer op Malta. 

Op de vrijdag van de Swim Cup in Eindhoven werd tussen de serie- en finalesessie nog het NK 5 kilometer gezwommen. Sander Crooijmans won daarbij een zilveren en broer Vincent een bronzen medaille.

Marjolein Delno wist afgelopen zaterdag in de finale van de 100M vrijeslag haar persoonlijke record te verbeteren naar 55.45. Die tijd betekende de vierde plaats in de kwalificatieperiode en daarmee komt zij in aanmerking om tijdens het EK in Glasgow te gaan starten in de 4x100M vrijeslag estafette. In die estafette zullen ook Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk gaan starten. Op de slotdag van de Swim Cup in Eindhoven wist Marjolein Delno naar een 2eplaats te zwemmen op de 200M wisselslag. Haar tijd van 2.15.27 was slechts 0.5 sec boven richttijd voor individuele deelname aan het EK.

VZC was op beide Swim Cups goed vertegenwoordigd in diverse finales. Eelke van Ballegooijen zwom in twee weekeinde 7 sec van haar PR op de 200M schoolslag. Femke Spiering en Silke Molendijk werden eerste en tweede in de B-finale van de 200M vlinderslag. Daarmee waren zij de beste Nederlandse zwemsters op die afstand. De jeugdzwemmers Sten Postma en Thom Delno maakten vooral indruk op de 100M en 200M schoolslag. Tussen o.a. de wereldtoppers Arno Kamminga en de Duitser Marko Koch zwommen zij naar mooie persoonlijke records. 

Op de vrijdag van de Swim Cup in Den Haag zwommen de junioren het NK lange afstanden. Op de 800M vrijeslag, meisjes junioren 2 won Bridget Vermeer een bronzen medaille.

Zaterdag wordt in Amsterdam de finale van de KNZB Hoofdcompetitie gezwommen. De 8 beste zwemverenigingen van het land gaan daar om het landskampioenschap voor verenigingen strijden. VZC bezet achter het favoriete PSV uit Eindhoven op de 2eplaats. De zeer jeugdige VZC-ploeg krijgt de zware opgave om de zwemmers van De Dolfijn uit Amsterdam, achter zich te laten.