• Voor vlnr Aniek van de Weerd, Robin Vermeer, Noa Ottens, Charlotte Plomp, Manon Kooij, Femke Kats, Anne Fleur Opdam. Achter vlnr: Josse Bergman, Kirsten Verhalle, Lars Verhalle Bridget Vermeer, Gaia Sterre Mirotti, Evica Klok.

    HD

VZC zwemmers aan de start op NK

10-12-2018, 22:10 | Lezersnieuws | Harry

Aanstaande donderdagmiddag beginnen in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen zwemmen. Bijna vier dagen lagen komen de beste zwemmers van Nederland in de leeftijd van 11 tot 17 jaar tegen elkaar uit in de strijd om de medailles.

Voor VZC komen in totaal 16 zwemmers zowel individueel als in estafetteverband aan de start. Vooral op de langere en zwaardere afstanden maken VZC’-ers grote kans om het erepodium te betreden.

Gaia Sterre Mirotti staat hoog in de plaatsingslijsten op de 200M, 400M en 800M vrijeslag. Bridget Vermeer voert de plaatsingslijsten in haar leeftijdsgroep aan op de 400M vrijeslag, de 400M wisselslag en de 50M, 100M en 200M schoolslag.

Op o.a. de 200M en 400M wisselslag kan voor Josse Bergman en Kirsten Verhalle het podium in beeld komen.

Evica start net als Anne Fleur Opdam voor het eerst op een NK op een individueel zwemnummer. Evica zwemt o.a. de zware 200M vlinderslag. Daarop heeft zij het podium in het vizier. Anne Fleur start op de 200M wisselslag. Aniek van de Weerd zal vooral op de rugslagnummers willen laten zien waar zij toe in staat is.

Charlotte Plomp, Noa Ottens, Manon Kooij, Femke Kats en Robin Vermeer maken hun debuut op een nationaal kampioenschap. Charlotte en Noa komen individueel uit op o.a. de 200M wisselslag. Manon, Femke en Robin komen alleen in estafetteverband uit.

De verwachting is dat bij de jongens jeugd, de tweeling Sander en Vincent Crooijmans mee zal doen bij het verdelen van de prijzen op de lange vrijeslag- en wisselslagnummers. Van Lars Verhalle wordt verwacht dat hij tenminste een aantal finaleplaatsen zal behalen op de verschillende zwemnummers. Datzelfde geldt voor Daen Spoor die zich vooral zal richten op de schoolslagnummers. Bram Schaafsma komt uit op de 200M vrijeslag. 

Alle estafetteteams, wisselend samengesteld uit eerder genoemde zwemmers, hebben in zowel de meisjes als jongens jeugdcategorieën medaillekansen.