• VZC zwemmers na de finale in Amsterdam

    HD

VZC zwemmers 5e van Nederland

22-04-2019, 22:11 | Lezersnieuws | Harry

In het Sloterparkbad in Amsterdam werd afgelopen zaterdag de finale van de KNZB-competitie gezwommen. In Amsterdam eindigde VZC op een zeer verdienstelijke 5e plaats achter de nieuwe landskampioen De Dolfijn, The Hague Swimming, PSV en ZPC Amersfoort.

Na de vier eerdere competitieronden stond VZC op een vierde plaats. Voor aanvang van de finale werden de puntenscores van de beste 7 clubs van Nederland weer op nul gezet. Dit was in het nadeel van VZC. De in de finale geprogrammeerde zwemnummers waren vooral in het voordeel van verenigingen met sprinters. De Veenendaalse zwemmers scoren over het algemeen beter op langere en zwaardere zwemnummer. Daar waar voor VZC vooral zwemmers uit eigen opleiding aan de start kwamen, doken voor De Dolfijn uit Amsterdam en PSV uit Eindhoven veel internationals in het water.

Evica Klok ging in Amsterdam met de winst aan de haal op de 100M vlinderslag bij de meisjes junioren 3. Op dezelfde afstand bij de dames senioren veroverde Silke Molendijk een derde plaats. Daen Spoor werd tweede op de 100M schoolslag bij de jongens jeugd. Dezelfde positie was er voor Marjolein Delno op de 200M vrijeslag en Josse Bergman op de 100M rugslag meisjes jeugd. De dames estafette 4x100M vrije slag met Silke Holkenborg, Femke Spiering, Silke Molendijk en Marjolein Delno werd derde.

Het einde van het zwemseizoen komt in zicht. Van 24 april t/m 3 mei gaan de VZC zwemmers op trainingsstage naar Italië. Daar bereiden zij zich voor op onder andere de Nederlandse Kampioenschappen op de lange baan en een aantal internationale toernooien.