• Van links naar rechts: Mees Buijtenhuys, Ids Waterbolk, Stijn Janssen, Jaap Aaldering, Erdem Isitan en Sem Middelhoven.

    Arjenne Niessink
  • Sem Middelhoven

    Arjenne Niessink

VTC herenteam naar de KNLTB Topklasse

26-05-2019, 23:21 | Lezersnieuws | Egbert

VEENENDAAL – Het is feest op tennisvereniging VTC Veenendaal. Na een afwezigheid van vijf jaar speelt de club in 2020 weer mee in de Topklasse van de KNLTB competitie. Het eerste herenteam werd afgelopen zaterdag kampioen in de hoofdklasse. Met een 6-0 overwinning op de voorlaatste competitiedag lieten zij directe concurrenten LENT en RAPIDITAS uit Nijmegen achter zich en promoveren zij naar de Topklasse.

Het doel van deze competitiedag was duidelijk: minimaal twee wedstrijden winnen om kampioen te worden. De eerste enkelwedstrijd werd door Erdem Isitan met 6-1 6-1 gewonnen van Marco van Bronswijk. De tweede, beslissende wedstrijd was direct de spannendste van de dag. Sem Middelhoven speelde tegen Luuk Kool, de sterke kopman van LENT. Op papier waren de heren aan elkaar gewaagd, en dit bleek tijdens de wedstrijd ook zo te zijn. Kool nam in beide sets een 4-1 voorsprong, maar  Middelhoven wist dit knap om te buigen tot een 7-5 7-5 overwinning.

Overtuigend kampioen
Na de twee gewonnen wedstrijden werd het kampioenschap tijdens een korte onderbreking uitbundig gevierd door de jeugdige en talentvolle heren van VTC, waarna de wedstrijden zich vervolgden. De derde en vierde enkelwedstrijden werden met overtuigende setstanden gewonnen door Ids Waterbolk en Stijn Janssen en ook de twee dubbelwedstrijden werden binnengehaald. Vooral de wedstrijd van Janssen en Waterbolk tegen Kool en Paul Kok was prachtig om te zien. De mannen van VTC trokken deze wedstrijd heel knap naar zich toe met 7-5 6-4.

Competitie damesteam
Ook het eerste damesteam van VTC maakt kans op het kampioenschap. Afgelopen zaterdag mochten zij in een uitwedstrijd toevalligerwijs ook aantreden tegen LENT. Ook deze competitiedag werd overtuigend afgesloten met een 6-0 winst. Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd tegen BEEKHUIZEN in Velp, waarna ze zich op kunnen maken voor het landskampioenschap. 

VTC volop in ontwikkeling  
Het bestuur van tennisvereniging VTC is trots op het hoge competitieniveau. Met de vernieuwde banen, het vernieuwde clubhuis en de padelbanen die binnenkort geopend worden, is de vereniging klaar voor de toekomst. De club trekt (nieuw) talent aan, wat te zien is aan het hoge niveau competitie op zaterdag én zondag. Ook recreatief neemt het ledenaantal toe, worden er leuke activiteiten georganiseerd, groeit het aantal sponsoren bij de Vrienden van VTC hard en gaat er een frisse wind door de vereniging.