• toneelvoortelling

    Eveline Bos
  • aandacht voor de voorstelling

    Eveline Bos

Voorlichting sociale media op de Windroos

16-04-2018, 16:46 | Lezersnieuws | Eveline

Woensdag 11 april was een belangrijke dag voor de oudste leerlingen en alle ouders van de Windroos Veenendaal. De dag stond in het teken van voorlichting en praten over het gebruik van sociale media. Theatergroep Zwerm speelde de voorstelling iSocial .

iSocial volgt drie basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Voor kinderen wordt het gebruik van internet, Instagram, Twitter en Facebook steeds meer onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. iSocial vertelt het verhaal van drie leerlingen die hun grenzen leren kennen.

Een voorstelling in de klas over de leuke kanten én de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen.

In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten,vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vond onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan

Alle leerlingen van de bovenbouw gingen in de ochtend naar deze voorstelling op school en 'savonds werd dezelfde voostelling weer gegeven voor alle ouders. Ook weer gevolgd door nabespreking.  Ouders en leerlingen kondern zo dezelfde informatie krijgen war ze ook thuis weer over na konden praten.

Het werd een zeer geslaagde dag en avond. In de avond schoven naast de ouders ook het gehele team van leerkrachten en twee ICTers van het CPOV aan.

Onder het genot van wat drinken en baksels van een aantal bakgrage ouders werd er nog druk nabesproken en uitgewisseld.