• Twee voorstellingen en een rondleiding

    Nationaal Theaterweekend

Voor een tientje naar een voorstelling tijdens het theaterweekend

10-01-2019, 10:37 | Lezersnieuws | dineke

Theater De Lampegiet doet mee aan het Nationaal Theaterweekend. De voorstellingen kosten dit weekend niet meer dan tien euro. Naast de toneelvoorstellingen krijgen de bezoekers de kans om Theater De Lampegiet door de ogen van een artiest te bekijken tijdens een backstage rondleiding.

Waanzinnig of angstaanjagend eerlijk?
Het theaterweekend wordt in Veenendaal op zaterdag 26 januari afgetrapt met een ijzingwekkende toneelvoorstelling: Caligula. Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge, onervaren keizer Caligula. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. Voor zijn volgelingen wordt hij steeds waanzinniger. Maar is hij werkelijk waanzinnig, of juist een angstaanjagend eerlijk heerser die weigert te huichelen? Een grimmig verhaal.

Over een kleine mol… (2+)
Op zondag 27 januari gaan de kleine bezoekers vanaf twee jaar op zoek naar wie er op het hoofd van Mol gepoept heeft toen hij even boven kwam. Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Over een kleine mol is van de makers van De Gruffalo, Fantastische Meneer Vos en niet te vergeten De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen, die in januari een groot succes was in De Lampegiet!

Door de ogen van de artiest
Een unieke kans voor een kijkje backstage. Deze gratis rondleiding leidt bezoekers langs de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kantoor. De bezoekers kunnen het theater door de ogen van één van de vele grote artiesten die in de afgelopen 30 jaar in De Lampegiet hebben gestaan bekijken en komen in ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. De rondleiding wordt gedaan door bijvoorbeeld het Hoofd Horeca Christa Verbunt: “Ik praat graag over mijn werk, maar nog leuker is om het te laten zien.” Daan Hols, Hoofd Techniek: “Mijn persoonlijke hoogtepunt in de rondleiding is de trekkenwand installatie: 51 hijskranen die we gebruiken om doeken, decor en licht te verplaatsen.”

Het theaterweekend
Afgelopen keer werd het Nationaal Theaterweekend landelijk bezocht door 135.000 mensen. Een ruime stijging ten opzichte van de vorige twee edities. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. ‘Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek en publiek met een lager inkomen hierdoor het theater weten te vinden. Daarnaast is het heel bijzonder dat de verschillende brancheverenigingen de handen ineen hebben geslagen voor dit unieke initiatief.’’

Meer informatie
Voorstelling Caligula begint zaterdag om 20:00, De kleine mol begint om 13:30 uur en de rondleidingen beginnen om 11:00 en 12:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lampegiet.nl