• Inburgeringsles

    Soraya Ebrahimi

VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Veenendaal en Rhenen

15-02-2019, 15:08 | Lezersnieuws | Marijke

Wanneer een vluchteling in Veenendaal of Rhenen komt wonen is het belangrijk om wegwijs te worden in de gemeente en om de taal te leren. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Kom jij ons team versterken?

Klassenassistenten in Veenendaal gezochtVluchtelingen en migranten leren de taal door het volgen van een inburgeringscursus. VluchtelingenWerk Oost Nederland is een van de aanbieders van deze inburgeringscursus in Veenendaal. Vrijwillige klassenassistenten zijn tijdens de lessen aanwezig om de docent te ondersteunen. Ze begeleiden cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten en stimuleren hen in het spreken van het Nederlands.

Taalcoaches in Rhenen gezocht
Daarnaast krijgt elke cursist een vrijwillige taalcoach. Die geeft individuele taalbegeleiding aan de vluchteling op een tijdstip dat de taalcoach en de vluchteling uitkomt, ca 1,5 uur per week. Gewoon samen praten is een goede manier om de taal beter te leren.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures en zich rechtstreeks aanmelden met het aanmeldformulier.