• Minioren VZC

    Manon van de Kraats

Vele medailles voor minioren VZC

13-05-2019, 09:11 | Lezersnieuws | Manon

Afgelopen zaterdag was VZC goed vertegenwoordigd. Met 31 zwemmers t/m 12 jaar wist VZC met 18 individuele medailles het thuisbad te verlaten. Tijdens de wedstrijd debuteerden broer en zus Olivier en Charlotte Bos, waarbij Olivier op de 25m vrije slag zilver wist te veroveren. Abdellah Boutachekourt (2013), jongste deelnemer, wist zilver te winnen op de 25m schoolslag terwijl hij moest opboksen tegen de jongens die drie jaar ouder zijn dan hij.

Mandy Berndsen wist op twee afstanden in de top 3 te eindigen. Ook Niek Issard, Milan Schuilenburg, Kim Bouman, Elin Ditewig en Obed Molenaar wisten maar liefst op 2 nummers in de top 3 te eindigen.

Elin wist als eerste aan te tikken op de 200m wisselslag. Obed zette dezelfde prestatie neer. Voor Bas Mostert, Pelle Schrieken en Bart Stuivenberg was het de eerste keer dat ze dit zware nummer mochten zwemmen, dat deden zij heel netjes.

Lutein van Dooren zwom op de 50m borstcrawl naar een tweede plaats. Lia Schrauwers als 3e aan op de 50m schoolslag aan. Anouk Molenberg werd vijfde in een mooi PR.

Quentin van Meel zwom op zowel de 50m vrije slag als 50m schoolslag een PR. Ilse Molenberg zwom op de 50m vrije slag in een PR nog net niet onder de 1 minuut. Isa die al een tijd ruim onder de minuut heeft staan wist deze helaas niet te verbeteren.

Brons was er ook voor Rijk en Atze op de 50m vrije slag. Zusje Yfke wist op de 100m schoolslag een PR te zwemmen.

Dione wist op de 100m vrije slag de bronzen medaille te verdienen. 

Bart van Beusekom wist voor het eerst op zowel de 50m vrije slag als 50m schoolslag onder de 1 minuut te duiken. Stefan van der Meer en David Lammers gingen de onderlinge strijd aan op de 100m schoolslag. Beiden weer een stuk sneller dan de vorige keer dat ze deze afstand zwommen. Ook Benjamin Crljenkovic wist op dezelfde afstand bijna 10 seconden van zijn oude tijd af te zwemmen.

Aras Tura en Suren Rafatian zwommen een PR van respectievelijk 2 en 5 seconden. Knappe prestatie op slechts 1 baantje. Ook Fenna Dekker en Sophie van Meel wisten hun “Personal Best” weer aan te scherpen op de 25m vrije slag.   

De wedstrijd werd afgesloten met de estafettes. In de jongste categorie (geboren in 2010 of later) werd team VZC eerste op de 4 x 25m vrije slag met de samenstelling; Kim, Yfke, Lutein en Milan. De oudere zwemmers (t/m 2007) zwommen 4 x 50m wisselslag. Het eerste team met Elin, Obed, Niek en Rijk zwom in 2.39.19 naar een eerste plek.

Hele artikel: vzcveenendaal.nl/zwemmen/nieuws