• Burgemeester Kats

  Wout van Gestel
 • Voorzitter VCV

  Wout van Gestel
 • Overdracht Monument

  Wout van Gestel
 • Jaap Pilon in gesprek met ll

  Wout van Gestel
 • De veteranen genoten van de middag

  Wout van Gestel

Veenendaalse Veteranendag

08-07-2019, 11:35 | Lezersnieuws | Hermy

Veenendaalse Veteranendag 5 juli 2019

 

Om 15.00 uur stonden de eerste veteranen al voor de deur van het Ontmoetingshuis-Oost om door de gemeente te worden ontvangen met koffie en gebak. De burgemeester kwam binnen en om 16.00 uur opende de voorzitter van de Stichting Veteranen Contact Veenendaal, Hermy Heymann, het officiële gedeelte. Hij bedankte allereerst de aanwezige veteranen voor hun komst en vervolgens de gemeente Veenendaal voor het organiseren van deze dag.

Vervolgens kreeg burgemeester Kats het woord en hij memoreerde het belang van deze dag en dat we deze traditie zeker in stand moeten houden en moeten doorgeven aan de volgende generatie.

Bosnië veteraan Gerrit Jan Hoefnagel leidde de adoptie van het Monument in en riep de oude en nieuwe Adoptieschool op het podium. Met de overhandiging van een foto op canvas van het Monument der Gevallenen door de leerlingen van de Blink aan de leerlingen van de Ceder was de overdracht een feit.

Het officiële gedeelte van de middag werd afgesloten door stadsgids en oud wethouder Jaap Pilon die met een vijftal leerlingen van diverse basisscholen in gesprek ging met de aanwezige veteranen en die door hun vraagstelling de handen op elkaar kregen van de aanwezigen. Verrassende vragen leverden verrassende antwoorden op.

Daarna konden de veteranen bijpraten onder het genot van een hapje en drankje en met name de “blauwe hap” (rijsttafel) viel bij iedereen goed in de smaak. De meer dan 100 aanwezigen konden terugkijken op een geslaagde Veteranendag en keerden tevreden terug naar huis.