• Fleur du Pré

    RTL
  • Fleur du Pré

    RTL

Veenendaal,  16 jarige Fleur du Pré in hoofdrol RTL Talent Academy

31-05-2018, 11:19 | Lezersnieuws | Marianne

Musicaldroom wordt werkelijkheid

Een mooie hoofdrol in een landelijke musical. Komende weken komt die droom uit voor 16-jarige Fleur du Pré uit Veenendaal.

In theater KAF in Almere staat zij in 3 voorstellingen van de musical Midzomernachtsdromen.

Deze eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal van Shakespeare, vormt de eindvoorstelling van de RTL Talent Academy. Deze RTL Talent Academy is het ‘grotere broertje’ van de Telekids Musicalschool.

Alle leerlingen van alle (50) vestigingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar 3 weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren. Voor Fleur is het dit jaar extra bijzonder want zij heeft één van de tiener hoofdrollen te pakken en is daarin te zien op het grote podium.

8 jaar geleden is Fleur gestart bij de kidsclub in Veenendaal van de Telekids Musicalschool. Na 5 jaar kwalificeerde zij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Op basis van haar leeftijd stroomde zij door naar TopClub “Next Stage”, de groep voor de oudste leerlingen van de musicalschool. Voor Fleur was het dit jaar raak: zij kreeg een hoofdrol als Nomi, leidinggevende aan het Musicalkamp. Dit Musicalkamp is één van de 3 groepen waar het in het musicalverhaal om draait. Fleur:  “Ik vind het altijd erg leuk om aan een productie mee te mogen doen. Als het dan ook nog eens een hoofdrol is, is dat extra leuk. Maar alle rollen zijn belangrijk om tot een goede productie te komen. Samenwerken is belangrijk en bij Next Stage werken we daar hard aan. Het is mooi om samen tot een goed resultaat te komen en samen trots te zijn op wat we neergezet hebben.”

Bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen in een leeftijdscategorie samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling “Midzomernachtsdroom” komen in de totaalscenes maar liefst 120 kinderen gezamenlijk op het podium te staan met voor slechts een beperkt aantal kinderen een echte hoofdrol.