• Quizwinnaars Kees van Gent en Mark van Rijswijk.

    Dick Gijsbertsen
  • Een grote opkomst bij de negende editie van de voetbalquiz.

    Dick Gijsbertsen

Van Gent en Van Rijswijk koningen G.V.V.V.-voetbalquiz

20-05-2018, 21:55 | Lezersnieuws | Bas

Kees van Gent en Mark van Rijswijk kroonden zich vrijdagavond tot de koningen van de uiterst succesvolle negende editie van de G.V.V.V./Vallei en Rijn voetbalquiz.

Van Gent en Van Rijswijk – laatstgenoemde bekend als commentator bij FOX Sports – wisten liefst 87 van de 90 vragen goed te beantwoorden en hielden Marcel Heuts en Steven van Santen (86) en Michel Abbink en Carlos Starink (84) achter zich. Hoofdtrainer Niek Oosterlee eindige met assistent Jan Diepeveen op een verdienstelijke 21ste plaats, met 51 goede antwoorden.

De 52 quizkoppels werden op een gezellige avond in het clubhuis onderworpen aan negentig vragen, die de hersenen van de deelnemers flink lieten kraken. Veel onderwerpen passeerden de revue: van de smeuïge anekdote over de patat mayonaise van Nicky Hofs tot de maker van het eerste doelpunt op het WK van 1990. Brenda Dekker was de eerste vrouwelijke deelnemer aller tijden, in gezelschap van haar oom Bram. Hoewel haar vuurdoop een laatste plaats opleverde, voerde plezier de boventoon. Als poedelprijs werden ze getrakteerd op een voetbalquizboekje.

De organisatie van de voetbalquiz is veel dank verschuldigd aan de besturen van G.V.V.V. en businessclub Vallei en Rijn, de kantinemedewerkers, sponsoren en juryleden die op de achtergrond de antwoordformulieren nakeken. 

De top 10 van de negende editie van de G.V.V.V./Vallei en Rijn Voetbalquiz

Plaats:  Koppel:  Vragen goed 1. Kees van Gent en Mark van Rijswijk 87 2. Marcel Heuts en Steven van Santen 86 3. Michel Abbink en Carlos Starink 84 4. Gerrit Bruinewoud en Joost Bos 76 5. Ino Diepeveen en Marc Prins 71 6. Roy Diepeveen en Evert Davelaar 69 7. Jaco en Finn Koster 69 8. J. Dekker en H. Verwoert 68 9. Rian Roosendaal en Floris Scholten 67 10. Nico van Hoeflaken en Peter ter Beek 65