• Totaal meer dan 500 wedstrijden in het eerste elftal van G.V.V.V. in beeld. De helft voor Roy Terschegget staan ook overduidelijk op het scorebord.

    Dick Gijsbertsen
  • Normaliter een taak voor Loek Budding (r.) van de afdeling voetbal technische zaken om de bloemen uit te reiken aan een jubilaris, maar voor deze unieke gebeurtenis liet hij dat heel graag over aan Martien.

    Dick Gijsbertsen
  • De statistiek van Roy Terschegget.

    Dick Gijsbertsen

Uniek moment in voetbalgeschiedenis van GVVV

14-05-2018, 13:30 | Lezersnieuws | bas

Gerard en Jan van de Bovenkamp – familiair gezien neven van elkaar – hebben beiden volgens de overlevering, eind jaren zestig, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, 500 duels gespeeld in het G.V.V.V. tenue. Zoveel clubtrouw zie je zelden.

Al moeten we daar eerlijkheidshalve aan toevoegen dat het toentertijd hoogstwaarschijnlijk een schatting is geweest, waarbij ook alle oefen- c.q. vriendschappelijk gespeelde wedstrijden zijn meegeteld. Want harde feiten daarover zijn niet in de annalen te vinden. Datzelfde geldt ook voor Piet van de Bovenkamp – een broertje van Jan - die in 1975 werd gehuldigd voor zijn 250ste cap.

Wat we wel redelijk zeker weten is dat Gerard van de Pavert en Johan de Man in de kleine twintig jaar dat zij uitkwamen voor ons vlaggenschip respectievelijk 431 en 394 officiële duels (competitie en beker) hebben gespeeld. En daarmee kwamen beide ‘ouwe getrouwe’ een klein beetje in de buurt van de oude helden uit de beginjaren van G.V.V.V.

Die zekerheid is ook van toepassing op Martien Terschegget, boegbeeld van de Blauwen in het veld in de zeventiger en tachtiger jaren. Martien, nog steeds zeer actief als voetbal technische man bij de jeugdafdeling van G.V.V.V., werd in 1986 gehuldigd voor het spelen van zijn 250ste wedstrijd. En juist afgelopen zaterdag was zijn zoon Roy aan de beurt om voor zo’n zelfde mijlpaal in het zonnetje te worden gezet.

Hij heeft een aardje naar zijn vaartje’ is een spreekwoord dat deels van toepassing is op captain en  jubilaris Roy Terschegget, die vorige week in Hardenberg bij HHC zijn 250ste officiële wedstrijd (competitie en beker) speelde in het blauwe tenue.

Dat deel heeft voornamelijk te maken met het voetbal. Hoewel vader Martien een robuuste centrale verdediger was bij het elitecorps, Roy te boek staat als spelverdeler, en ze dus als spelers verschillende kwaliteiten hadden en hebben, zijn er toch ook twee overduidelijke overeenkomsten. Want ook Martien was aanvoerder en nog mooier, hij speelde dus ook 250 duels in G.V.V.V. 1. Een uniek feit in de ruim zeventig jarige geschiedenis van G.V.V.V.

Sowieso zal zo’n gebeurtenis niet vaak plaatsvinden op de voetbalvelden in ons land. Het was daarom ook uniek dat vader Martien de feestelijke ruiker die bij deze mijlpaal hoort heeft uitgereikt aan zijn nageslacht en opvolger. Samen met Den Hartog en Brouwer, die Roy dit seizoen al voorgingen, heeft G.V.V.V. nu drie van die 250-tigers in de selectie