• Uitreiking cheques Rotary Sportdag

    D. de Louw

Uitreiking cheques Rotary Sportdag

18-02-2019, 21:27 | Lezersnieuws | c.w.

Onlangs viel in deze krant al te lezen hoeveel sportplezier er was op de Rotary Sportdag in sporthal West. Dankzij sponsoren en ruim 60 sporters is er een geweldig bedrag van € 24.000 opgehaald voor goede doelen welke internationaal, nationaal en lokaal zijn gekozen. Afgelopen vrijdag werden de cheques overhandigd.

De kosten voor deze sportdag zijn door de leden en oud-leden van Rotaryclub Veenendaal opgebracht. Daarnaast is er een gratis lunch voor de sporters verstrekt door de 3Zussen en is er dus niets aan de strijkstok blijven hangen. Al het geld dat de sponsoren hebben bijeengebracht, is ten goede komen aan de goede doelen.

Namens lokaal doel Stichting Invitee namen Jeanine van Soest en Pieter van Loon een cheque in ontvangst van € 3.000. Deze stichting zet zich in ‘voor wie leeft met kanker’. Zij organiseert jaarlijks circa 120 gratis activiteiten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Met het sponsorgeld kunnen 150-300 personen deelnemen aan bijvoorbeeld een koffiemiddag, kookworkshop of ‘zing voor je leven’.

Stichting NN reikt jaarlijks 750 levensmiddelenpakketten uit aan inwoners van Veenendaal die leven van een minimuminkomen. Geurt Valkenburg was zeer tevreden met een bijdrage van € 8.000, want ook deze stichting kan alleen dankzij sponsoren en 80 vrijwilligers pakketten samenstellen die op een zaterdag in december met inzet van 75 auto’s worden bezorgd.

Op de dag van de uitreiking was het Wereld Kinderkanker Dag. Het Prinses Maxima Kinderziekenhuis heeft de ambitie om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Madelien Hoes nam een cheque in ontvangst van € 8.000 dat gebruikt zal worden voor een ‘maximaal bewegen programma’. Sport leidt af en geeft energie aan zieke kinderen. Bedankt sporters van Rotary Sportdag: kinderen met kanker krijgen door jullie ook de mogelijkheid om te sporten.

Rotaryclub Veenendaal ondersteunt tezamen met 3 andere Rotaryclubs een waterproject in Bertoua Kameroen. Afgelopen jaren zijn daar 55 waterputten en -pompen gerealiseerd, zodat 250.000 mensen schoon drinkwater hebben. Henk de Kleuver vertelde dat in de slotfase van dit project het van belang is om de watervoorziening zelfvoorzienend te maken en nam hiervoor dankbaar een cheque in ontvangst van € 5.000.

Rotaryclub Veenendaal bedankt iedereen die zich heeft ingezet om dit mogelijk te maken. Op www.rotarysportdag.nl kunt u meer lezen over de Rotary Sportdag 2019.