• Presentatie 1

  Hoorcafé Veenendaal
 • Presentatie 2

  Hoorcafé Veenendaal
 • Presentatie 3

  Hoorcafé Veenendaal
 • Presentatie 4

  Hoorcafé Veenendaal

Tweede bijeenkomst HoorcaféHoe hoort Veenendaal?

10-06-2019, 13:24 | Lezersnieuws | Amir

4 juni was het 2e Hoorcafé Veenendaal in Panorama, georganiseerd door Amir AL Itejawi, in samenwerking met Stichting Hoormij en Veens.

Tijdens de bijeenkomst gaf Amir uitleg over Stichting Hoormij waar hij zelf contactpersoon voor is in Veenendaal. Een Schrijftolk was de hele avond aanwezig om mensen die de gesproken tekst niet konden horen, te kunnen laten meelezen met wat er gezegd werd.

Marja de Putter gaf uitleg over hoorhulpmiddelen, zoals flitswekkers (met een licht- en trilsignaal), trilkussens, ringleidingen en luisterhulpen. Marja is een zogenoemde Koploper in Ede; zij pleit voor het toepassen van het VN verdrag om mensen met een beperking volwaardig te kunnen laten deelnemen aan de maatschappij.

Wijkcoach Corina van Harn sprak over verliesverwerking, specifiek in dit geval het verlies van gehoor, bij jezelf of een naaste. De verschillende fasen van verwerking kwamen hierbij aan bod, wat leidde tot veel herkenning bij de aanwezigen.

Het Hoorcafé wil een plek zijn voor mensen met een gehoor beperking, waar zij elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld hoorhulpmiddelen en nieuwe ontwikkelingen. Hebt u ook een gehoor beperking of kent u iemand die dat heeft en is er behoefte aan contact? Kom dan naar het volgende Hoorcafé of neem contact op met Amir of Marieke Mes van Veens.

hoorcafeveenendaal@gmail.com