• Biënnale Binnenstebuiten

    Jorieke Klein Leetink

Tweede Biënnale Binnenstebuiten van Theater Lampegiet

13-05-2019, 11:22 | Lezersnieuws | Eva

Theater Lampegiet organiseert met The Urban Experience haar tweede theaterfestijn op een externe locatie. Deze keer op een fabrieksterrein. Biënnale is een tweejaarlijks festival. Dat is theater buiten het theater. Binnenstebuiten, dus!

Rauwe, industriële beleving
'The Urban Experience' brengt deze keer zes verrassende optredens op de rauwe, industriële locatie van het Veenendaalse chemiebedrijf Carbogen Amcis (voorheen Dishman) dat haar terrein hiervoor ter beschikking stelt. De combinatie van fabrieksterrein en theater belooft een onvergetelijke ervaring. Bij aankomst op het terrein maken bezoekers een spontane keuze uit één van beide routes met drie voorstellingen. De ene groep gaat naar links en de andere naar rechts. Uiteindelijk komen beide wegen samen in een afterparty.

 

Zes talentvolle theatermakers
Zes getalenteerde makers zetten, verdeeld over het terrein, spannende acts neer. Buiten, in een container of misschien wel in een lab of fabrieksruimte. Het programma is een mix van dans, toneel, muziek en installatie. Een theaterervaring die prikkelt, verrast en mensen bij elkaar brengt omdat het publiek deel uitmaakt van de ervaring.

Meer informatie
Zondag 26 mei. Aanvang 13:30 uur. Locatie: Carbogen Amcis, Nieuweweg 2 A, 3901 BE Veenendaal. Tickets € 17,50 via www.lampegiet.nl of op de middag zelf op locatie.