• 'Tulipani' is een Nederlands-Italiaanse filmproductie met Gijs Naber

    Filmhuis Veenendaal

'Tulipani' in Filmhuis Veenendaal

21-01-2018, 10:30 | Lezersnieuws | Filmhuis Veenendaal

Exotische filmdecors en kostuumdrama: Filmhuis Veenendaal heeft aankomend weekend een hoogstaand filmprogramma met bekende ingrediënten op het programma. Bezoek op 27 januari 20.30 uur de bijzondere Nederlands, Italiaanse film 'Tulipani' in Filmzaal Stiplounge. Een bijzonder verhaal over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 naar het zuiden van Italië besluit te fietsen.

In de sprookjesachtige tragikomedie 'Tulipani' kruipt Gijs Naber in de rol van een boer die na de bekende Zeeuwse ramp nooit meer natte voeten wil hebben, zijn fiets pakt en op reis gaat. Italië is zijn bestemming. Eenmaal aangekomen weet hij aan de rand van een klein dorpje op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. De film is geregisseerd door Mike van Diem, bekend van zijn hitfilm Karakter.

Kostuumdrama 'Madame Bovary'

'Madame Bovary' draait op 28 januari om 14.30 uur in het Veense filmhuis. Emma Bovary is een boerendochter die droomt van een leven in de grote stad. Zij trouwt met een plattelandsarts die haar niet het leven geeft waar zij naar verlangt. Eenzaam probeert zij haar fantasieën gestalte te geven door een reeks romances en de aanschaf van exotische kleding. Langzaam maar zeker raakt Emma steeds verder verwijderd van de werkelijke vervulling van haar verlangens en verliest ze de realiteit uit het oog.