• Neelie!

    Claudia Kamergorodski

Toneelgroep Suburbia met Neelie! in Lampegiet

14-11-2017, 11:51 | Lezersnieuws | Dineke van Westen

Toneelgroep Suburbia komt voor het eerst naar het theater met een nieuwe productie: Neelie! In deze productie, geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes, speelt Carine Crutzen de hoofdrol van het gelijknamige icoon. Neelie! Is vrijdag 22 december te zien in Theater de Lampegiet.

Neelie Kroes is een Nederlands icoon die alles aankon. Een politica, echtgenote en moeder, die na politieke verwikkelingen en persoonlijke drama's een van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Neelie! is een actueel drama over de verschillende meningen over macht en vrouw zijn in een mannenwereld. Naast icoon Neelie komen politieke grootheden zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn voorbij.

Op 19 juni 1941 werd Neelie Kroes geboren in Rotterdam. Ze volgde de opleiding Economie en kwam als eerste vrouw in het bestuur van de Kamer van Koophandel. Ook zat Neelie in de gemeenteraad van Rotterdam. In 1971 werd ze gekozen voor de VVD. Van 2004 tot 2014 was ze Europees Commissaris. Vorig jaar werd Neelie voorzitter van de beleidsraad van het internationale taxibedrijf Uber.

De voorstelling begint om 20:00 uur en kost € 27,50 per persoon. Tickets kunnen online besteld worden op de website van Theater De Lampegiet of van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 -13:00 uur de balie van het theater