• lunch pauze

    Ab van Merkestijn

toertocht oldtimers mac veenendaal

27-05-2019, 11:21 | Lezersnieuws | Ab

Geslaagde  bromfiets toertocht MAC Veenendaal.

 

Zaterdag 25 Mei j.l. werd de 1e oldtimer bromfiets toertocht van 2019 georganiseerd door de MAC-Veenendaal.

Met een voorinschrijving van een mooi aantal (25) deelnemers was het zaterdag ochtend afwachten hoe groot de totale opkomst zou worden. Rond de klok van 9:30 was het zover de start van de oldtimer rit. Met maar liefst 40 deelnemers vertrokken de oldtimers in 2 groepen om een mooie tocht in de omgeving te maken. Via Overberg werd het eerste tussenpunt bereikt. Het tabaksteelt museum in Amerongen. Na een mooie interessante rondleiding over de historie van de tabaksteelt was het tijd om via een ritje over de rijndijk in Wijk Bij Duurstede te gaan lunchen.  De lunch was ook in handen van de MAC en smaakte de deelnemers goed.
Na de lunch via de veerpont de oversteek gemaakt naar Rijswijk.
Aan deze zijde van de rijn liep de route via o.a. de plaatsen Maurik, Eck en Wiel, bij Kesteren de rijn brug overgestoken richting Rhenen. Om daar via Achterberg het eindpunt  te bereiken. Onderweg was er veel bekijks van mensen die een grote groep antieke brommers voorbij zagen komen.
Na het afleggen van een totale afstand van 70 KM was het nu hoogtijd om in het clubgebouw van de MAC-Veenendaal onder het genot van een drankje gezellig na te praten.
Organisatorisch was het een erg leuke en geslaagde dag waar de deelnemers aan het einde veel waardering voor hadden. Mede door hun komst naar de MAC en het mooie weer een mooie dag zonder technische problemen ondanks de leeftijd van de bromfietsen. De bezemwagen maakte een vergeefse tocht achter de groepen aan.
Zaterdag 7 September is onze volgende bromfiets toertocht.

Benieuwd wat de Mac-Veenendaal nog meer te bieden heeft?
Kijk op onze website www.mac-veenendaal.nl  ,of kijk op onze facebook pagina ``oldtimer bromfiets toertochten MAC-Veenendaal``