• Danseres Marianna van Beek

    Pam Welgraven
  • Zangeres Cecilia Adorée

    Cecilia Adorée
  • Toneelduo Sjors & Ruud

    Ruud Moesbergen

Theater De Lampegiet neemt voorschot op Gilbert-jaar

09-02-2017, 23:00 | Lezersnieuws | Theater De Lampegiet

Veenendaal en Antwerpen willen 2019 uitroepen tot het Gilbert van Schoonbekejaar. Samen wordt er de komende jaren gewerkt aan een bijzonder programma, waarbij ook de culturele instellingen vertegenwoordigd zijn.

Theater De Lampegiet neemt in 2017 het voortouw door het organiseren van de theaterroute Gilbert's Geheime Gasten, onderdeel van het nieuwe huiskamerfestival Biënnale Binnenstebuiten.

De Antwerpse ondernemer Gilbert van Schoonbeke creëerde in de 16e eeuw betekenisvolle plekken in Veenendaal. Net als de historische figuur zullen tijdens het huiskamerfestival jonge, talentvolle artiesten bijzondere plekken in de stad een nieuwe betekenis geven door middel van theater. Uniek is dat alle artiesten van oorsprong uit Veenendaal komen.

De theaterroute Gilbert's Geheime Gasten bestaat uit drie voorstellingen op het gebied van toneel, dans en zang. Het duo Sjors & Ruud speelt een eenakter, Marianna van Beek (o.a. SYTYCD en Everybody Dance Now) presenteert een unieke, locatiegebonden choreografie en zangeres Cecilia Adorée (o.a. Soldaat van Oranje en de soapserie Nieuwe Tijden) maakt een eigentijds liedjesprogramma. Reden genoeg om alvast dit jaar in de voetsporen van Gilbert te stappen en samen met de artiesten deze unieke ervaring te beleven.

Kaarten zijn via www.lampegiet.nl te koop à €17,50 inclusief consumptie tijdens de theaterroute én een drankje bij de afterparty!