• VIOS uit Mijdrecht is te zien op de taptoe

    E. Zegers

Taptoe op Koningsdag in Veenendaal

22-04-2019, 20:55 | Lezersnieuws | Taptoe

Voor de 27e keer organiseert Stichting Vrienden van de Scheepjeswolharmonie een taptoe ’s middags op Koningsdag. Inmiddels vindt dit alweer jaren plaats op het hoofdveld van GVVV op Sportpark Panhuis. Ook dit keer is weer een gevarieerd, opbouwend programma samengesteld. De organisatie merkt dat het evenement elk jaar zowel jong als ouder publiek trekt, het is een leuke muzikale showmiddag voor het hele gezin.

Muziek en show Om 14.15 uur stellen de deelnemende korpsen zich alvast voor, waarna om half drie de taptoe begint. Het openingsintrada zal worden gespeeld door de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie. Daarna volgen vijf shows van zeer uiteenlopende muziekkorpsen. De meeste orkesten hebben nog niet eerder op de Veenendaalse taptoe opgetreden, dus het is de moeite waard hiernaar te komen kijken en luisteren. Muziek & Showkorps Blue Seals uit Zeewolde neemt de eerste show voor hun rekening. Dit kleine, maar enthousiaste korps is relatief jong en is nog maar kort bezig met een show. Zij hopen het publiek te boeien met hun optreden wat de titel ‘In to the Blue’ heeft meegekregen. Daarna is het de beurt aan Showkorps O&V uit het Brabantse Nuenen. Dit Amerikaans getinte korps komt met hun show ‘Generations’ naar de taptoe. Vervolgens zal Show- & Marchingvand VIOS uit Mijdrecht het veld betreden. Zij treden op met hun nieuwe show ‘Can’t Take my Eyes of You’. Duitse muzikanten Dit keer is het gelukt weer eens een buitenlands showkorps naar Veenendaal te halen. Vanuit Duitsland komen de Iserlohner Stadtmusikanten. Dit mooie orkest is in Duitsland een bekende verschijning en zal op deze taptoe hun succesvolle Queen show uitvoeren. Als laatste presenteert Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden hun show met daarin bekende muziek van de Britse band Coldplay op een aantrekkelijke choreografie. Dit grote orkest is een van de betere van Nederland en zal een hoogwaardig optreden aan het publiek voorschotelen. De taptoe wordt traditiegetrouw afgesloten met een finale waarbij alle 200 muzikanten van de korpsen in de kleurrijke uniformen gezamenlijk musiceren.

Kaartverkoop Het publiek kan de twee uur durende taptoe het best volgen vanaf de overdekte zittribune. Een plaatsje hierop kost 8 euro (vol=vol). Staanplaatsen rondom het showveld kosten 4 euro, kinderen t/m 12 jaar staan gratis onder begeleiding van een betalende volwassene. De entreekaarten zijn in de voorverkoop in Veenendaal verkrijgbaar bij het VVV/de Stadswinkel in het Cultuurhuis, Primera Van Walsem aan het Bruineplein, The Read Shop in de Corridor en Vivant Beurskens op het Ronde Erf. Ook zijn de kaarten online verkrijgbaar op de website www.taptoeveenendaal.nl. Voorafgaand aan de taptoe zijn vanaf 13.30 uur nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het terrein, maar voor de tribune geldt: vol is vol.