• Schoolteam 't Speelkwartier

    Niels Schrieken

't Speelkwartier voor derde keer naar de landelijke finale schoolzwemkampioenschap

22-05-2019, 17:42 | Lezersnieuws | niels

Zes leerlingen van basisschool 't Speelkwartier zullen Veenendaal vertegenwoordigen op de landelijke finale van het schoolzwemkampioenschap 2019. Met een derde plaats voor de provincie Utrecht verzekerde de school zich voor de derde keer van een plaats in de finale en gaan we op 22 juni naar Zwolle. De eerste Montessorischool uit Houten eindigden afgelopen zaterdag in Heerhugowaard op de tweede plaats en de Ludgerusschool uit Soest op de eerste plaats.

Drie Veenendaalse scholen waren vertegenwoordigd bij de meer dan honderd kinderen van negen scholen uit de provincie Utrecht en negen scholen uit Noord-Holland op de regionale wedstrijd. De groepjes van twee kinderen uit de onderbouw, twee uit de middenbouw en twee uit de bovenbouw streden om deelname aan de landelijke finale. De Vuurvlinder, CBS Tamim en 't Speelkwartier wisten zich eerder dit jaar te plaatsen voor deze regionale wedstrijd na de Veenendaalse schoolzwemkampioenschappen.

WEDSTRIJD Onder luid applaus van de aanwezige ouders en familie begon de wedstrijd met een estafette, waarna de kinderen individueel de snelste tijd moesten zwemmen. De eindtijden samen bepaalden de uiteindelijke score per school. Terwijl de jury alles ging uitrekenen, mochten de kinderen de middag afsluiten met een funrace. Hierbij moesten de zwemmers een parcours zwemmen waarbij eerst een flexibeam naar een zwemvlot werd gebracht, vervolgens onder het vlot door, daarna een zwembal naar de overkant brengen. De volgende zwemmer begon met de bal en eindigde met de flexibeam. CBS Tamin eindigde deze regionale wedstrijd op de zesde plek en De Vuurvlinder behaalde de zevende plaats.